Νέα "επαναστατική" εφαρμογή από τη Google: Οι παλιές σας φωτογραφίες γίνονται ψηφιακές! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

Νέα "επαναστατική" εφαρμογή από τη Google: Οι παλιές σας φωτογραφίες γίνονται ψηφιακές!


Νέο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν τις εκτυπωμένες φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή εισαγάγει η Google, μέσω ενημέρωσης της εφαρμογής PhotoScan....

Πλέον οι χρήστες χρήστες θα μπορούν να απενεργοποιούν την λειτουργία αντι-αντανάκλασης και να σκανάρουν τις εικόνες με μόνο μία κίνηση χωρίς να χρειάζεται να τραβούν πολλαπλές φωτογραφίες.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά για να αφαιρεί την αντανάκλαση όταν σκανάρουμε το γυαλιστερό φωτογραφικό χαρτί ή τις φωτογραφίες που βρίσκονται σε κορνίζα.

Η τεχνική επεξεργασίας της εικόνας χρησιμοποιεί πολλές εκδόσεις της ίδιας φωτογραφίας, ευθυγραμμίζοντάς τες και διαχωρίζοντας την αντανάκλαση από το τελικό αποτέλεσμα. Όμως τώρα βρήκε και διαφορετική χρήση.

«Στις περισσότερες των περιπτώσεων διαπιστώσαμε ότι δεν καλύπτονται όλα τα pixels της φωτογραφίας από τη λάμψη», αναφέρει σε blog της η Google. «Έτσι, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλαπλές λήψεις της εκτυπωμένης φωτογραφίας που έχουν τραβηχτεί από διαφορετικές γωνίες ώστε να εξαλείψουμε την αντανάκλαση».

Η παλαιότερη έκδοση του εργαλείου δούλευε μόνο σε επίπεδες εικόνες. Αυτό αποτελεί παρελθόν, καθώς η Google εφάρμοσε ένα λογισμικό «οπτικής ροής», μία απεικόνιση γραφικών υπολογιστή για κίνηση, προκειμένου να διορθώσει το θέμα, ωστόσο οι χρήστες έπρεπε και πάλι να τραβήξουν πολλαπλές φωτογραφίες, ώστε να έχουν τουλάχιστον μία χωρίς την αντανάκλαση. Η διαδικασία αυτή πλέον ολοκληρώνεται αυτόματα και σχεδόν άμεσα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Η νέα ανανεωμένη έκδοση του PhotoScan είναι διαθέσιμη για συσκευές με λογισμικά Android και iOS.

alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες