Δραματικές εξελίξεις στο Αιγαίο: Τουρκικοί πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Δραματικές εξελίξεις στο Αιγαίο: Τουρκικοί πυραυλάκατοι στο Αγαθονήσι


Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία – Σαρώνει το Αιγαίο ο τουρκικός στόλος την ώρα που αεροπλάνα και ελικόπτερα παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο – Σε συναγερμό Ναυτικό και Αεροπορία...

Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στο Αιγαίο προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό με τις κινήσεις της.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Ερντογάν είναι οφθαλμοφανές. Αμφισβήτηση συνολικά του Αιγαίου, ως ελληνικού εθνικού χώρου, προβάλλοντας σε αυτό ως παράκτια χώρα, με μεγάλο μήκος ακτών, «δικαιώματα» και «διαγράφοντας» τα ελληνικά νησιά από το χάρτη.

Οι προκλήσεις τους είναι πλέον καθημερινές, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων.

Δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» (“DENIZ KURDU”), προσέγγισαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, τις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στην θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Από ελληνικής πλευράς, περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών. Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ελληνικά χωρικά ύδατα αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους. Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Η Άγκυρα, εξάλλου, κλιμακώνοντας την ένταση προς την Αθήνα ανήγγειλε για τις 15-18 Μαΐου νέα άσκηση στην περιοχή της Σαμοθράκης, ανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφας.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες