ΚΚΕ: Στους πιο «καλούς μαθητές» του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

ΚΚΕ: Στους πιο «καλούς μαθητές» του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός


Σε ανακοίνωση για τη συνάντηση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ...

Η Συνάντηση αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, πήρε τη σκυτάλη της περσινής Συνόδου Κορυφής της Βαρσοβίας και παρά τις επιμέρους αντιθέσεις αποφάσισε την κλιμάκωση της επίθεσής του κατά των λαών, επιβεβαιώνοντας τον εγκληματικό ρόλο αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού» αναφέρει Ανακοίνωση του ΚΚΕ, η οποία στη συνέχεια επισημαίνει τα όσα αποφάσισε η Συνάντηση:

-Την επιτάχυνση, ολοκλήρωση της εφαρμογής των αποφάσεων της Βαρσοβίας και την ενίσχυση της συστηματικής παρουσίας ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, στη Βαλτική θάλασσα, στη Μαύρη Θάλασσα σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του συστήματος της «πυραυλικής Ασπίδας» στην περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία, συγκεντρώνοντας επικίνδυνα στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορά της.

-Την ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής εμπλοκής στον πόλεμο στη Συρία με τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό Συνασπισμό κρατών στον οποίο πρωταγωνιστούν οι ΗΠΑ για την προώθηση των συμφερόντων τους στη χώρα αυτή και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής -Βορείου Αφρικής.

-Την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τη συνέχιση της επέμβασης στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

«Τα πολυφορεμένα προσχήματα περί «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και «ελέγχου των μεταναστευτικών ροών» δεν πείθουν κανέναν, όταν είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, στήριξαν αποφασιστικά τη λεγόμενη ισλαμιστική τρομοκρατία για την αποσταθεροποίηση και το διαμελισμό χωρών, για την προώθηση των πολεμικών τους σχεδιασμών. Αυτές είναι και οι αιτίες της όξυνσης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Στην Ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός εξελίσσονται στους πιο «καλούς μαθητές» του ΝΑΤΟ. Υπερθεματίζουν για το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο της Συμμαχίας, όπως αποδεικνύεται και από την επέκταση της βάσης της Σούδας και την κάλυψη από την πλευρά της Ελλάδας των υπέρογκων ΝΑΤΟϊκών δαπανών» και τονίζεται ότι «ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» αφορά τη συμμετοχή του ελληνικού κεφαλαίου στη λεία των πολέμων, ενώ για το λαό σημαίνει τεράστιους κινδύνους».

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν την ενίσχυση του αγώνα για να φύγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Καμία συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών, που βρίσκονται εκτός συνόρων. Κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τις αστικές τάξεις και την πολεμοκάπηλη πολιτική για τα κέρδη τους» καταλήγει η Ανακοίνωση του ΚΚΕ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες