Πόσο επικίνδυνο είναι το αλάτι για την καρδιά; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Πόσο επικίνδυνο είναι το αλάτι για την καρδιά;


Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μέσω των τροφών έχει αναδειχθεί από τους επιστήμονες σε βασικό ένοχο για τα προβλήματα των αγγείων, της καρδιάς και των νεφρών....

Σύμφωνα με νέα μελέτη όμως, η αποχή από το αλάτι δεν έχει πάντα οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

Η έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 2.600 άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στην διαρκή καρδιολογική μελέτη Framingham Heart Study και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής, στο Σικάγο.

Όπως ανέφερε η επίκουρη καθηγήτρια Λιν Μουρ, τα άτομα που έκαναν διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο γενικά σε ορίζοντα 20ετίας ή 30ετίας, δεν αποκόμισαν κανένα όφελος και ειδικά σε ότι αφορά την αρτηριακή πίεση ή τον ατομικό κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακής νόσου.

Απ’ την άλλη όμως, τα άτομα αυτά όντως ήταν σε καλύτερη κατάσταση όταν αύξησαν την πρόσληψη καλίου, ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά πολλαπλώς την καρδιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο: usay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες