Ραχήλ Μακρή: «Καλούμε Τους Σιδηροδρομικούς Όπως Σπάσουν Την Σιωπή Τους Και Καταγγείλουν Την Διοίκηση Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Για Τις Εγκληματικές Της Πράξεις Πριν Θρηνήσουμε Και Άλλα Θύματα» - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Ραχήλ Μακρή: «Καλούμε Τους Σιδηροδρομικούς Όπως Σπάσουν Την Σιωπή Τους Και Καταγγείλουν Την Διοίκηση Της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Για Τις Εγκληματικές Της Πράξεις Πριν Θρηνήσουμε Και Άλλα Θύματα»


«Καλούμε τους σιδηροδρομικούς όπως σπάσουν την σιωπή τους και καταγγείλουν την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις εγκληματικές της πράξεις πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα»τονίζει η Ραχήλ Μακρή σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Μέτωπο Νίκης , μετά το πρόσφατο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα...
Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου
“Στο κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ που κατέθεσα ως αρμόδια Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εγκρίθηκε στο ιδρυτικό τους συνέδριο το 2013, μεταξύ άλλων προέβλεπε:
  • Αυστηρό έλεγχο ανάθεσης μελετών και ορθής εκτέλεσης των έργων.
  • Σύνταξη Εθνικού Σχεδίου Υποδομών.
  • Την ακύρωση του ξεπουλήματος του σιδηροδρομικού τομέα και τη ματαίωση των σχεδιασμών υποβάθμισης του ΟΣΕ, ώστε όλη η Επικράτεια να καλυφθεί με ασφαλείς, σύγχρονες, φθηνές και γρήγορες σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
  • Την αξιοποίηση των υποδομών του ΟΣΕ με έμφαση στο τηλεπικοινωνιακό του δίκτυο οπτικής ίνας.
Όπως είχα τονίσει παρουσία του κ. Τσαλίδη, σημερινού διορισμένου από τους ΑΝΕΛ προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απαξίωναν τον ΟΣΕ προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα σε ιδιώτες εργολάβους να αναλάβουν κομμάτια της υποδομής για να τα συντηρούν και να τα παραδίδουν χωρίς κανέναν έλεγχο.
Τα σχέδια τους για την αποδόμηση του Κράτους και απορρύθμιση της σιδηροδρομικής αγοράς τα αποκάλυψα ως αρμόδια Τομεάρχης και Βουλευτής της ΚΟ των ΑΝΕΛ στην Βουλή.
Απέλυσαν υπαλλήλους για να μειώσουν δήθεν το δημοσιονομικό κόστος. όταν τα ειδικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μεταφορικού μέσου καθώς και οι τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται σε ορισμένες κρίσιμες ειδικότητες του σιδηροδρόμου, τα διέθεταν οι υπάλληλοι που απέλυσαν και ενώ η εμπειρία δεν μπορεί να αντικατασταθεί.
Αποδυνάμωσαν τον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του μετατάσσοντας προσωπικό.
Πέρασαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την ολοκλήρωση των σχεδίων του ξεπουλήματος μιας επιχείρησης που το 2012 ήταν κερδοφόρα.
Η Βουλή σταμάτησε την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από την υλοποίηση των σχεδίων και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία με την προεκλογική υπόσχεση της κατάργησης του πλυντηρίου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ανάσχεσης των σχεδίων της εσωτερικής και εξωτερικής τρόικα.
Αντί για αυτό υφάρπαξαν την εξουσία, ξεκίνησε η διαδικασία διορισμών ημέτερων σε υψηλές θέσεις της δημόσιας διοίκησης χωρίς να διαθέτουν ούτε τα ελάχιστα προσόντα να τις υπηρετήσουν, με μοναδικό στόχο κομμάτι από το πλιάτσικο της περιουσίας του λαού.
Τον Ιούλιο του 2016 παραχώρησαν έναντι του ποσού των 45 εκατ. Ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς και επί δυο χρόνια αδιαφορούν για την συντήρηση του δικτύου και όχι μόνο και ενώ κατασπατάλησαν πακτωλό δις ευρώ, σταθμοί όπως το Άδενδρο, λειτουργούν χωρίς φωτόσημα από παρακαμπτήριους.
Το αποτέλεσμα είναι θανατηφόρο σιδηροδρομικό με νεκρούς και τραυματίες στο πιο ασφαλές μέσο του πλανήτη, αφού φυσικά τηρούνται οι προϋποθέσεις συντήρησης και καλής λειτουργίας.
Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εγκληματικούς χειρισμούς της.
Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την διοίκηση του κ. Τσαλίδη, των ΑΝΕΛ ο οποίος όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι υποχρεώνει το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εργάζεται ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια του.
Καλεί, τον κ. Τσαλίδη και τον υφυπουργό των ΑΝΕΛ, καθώς και τον κ. Σπίρτζη όπως παραιτηθούν.
Καλεί, τους σιδηροδρομικούς να αφήσουν τις κομματικές τους ταυτότητες στην άκρη και να σπάσουν την σιωπή τους πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Το Μέτωπο Νίκης καλεί και την ελληνική δικαιοσύνη, όπως επιτέλους πράξει το καθήκον της και πάψει να εθελοτυφλεί και να καλύπτει της συγκυβέρνηση.
Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μέτωπο Νίκης”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες