Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας για την συμφωνία της 15ης Ιουνίου 2017 - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας για την συμφωνία της 15ης Ιουνίου 2017


Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας αναφέρει: 

Το Εurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, κατέληξε σε συμφωνία και μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο να ξεφύγει η ελληνική οικονομία από τη μέγγενη των «μνημονίων» που μας οδήγησαν οι ελλειματικές πολιτικές διαχρονικά. Έχει μεγάλη σημασία να διδαχθούμε από τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε...

Η χώρα μας έχει έναν καθαρό ορίζοντα για να εφαρμόσει μία εθνική πολιτική ώστε το 2018 να σημάνει το τέλος των μνημονίων και να μπορεί να δανείζεται στις αγορές με στήριξη των εταίρων. Η υπερ-δόση των 8,5 δις δίνει τη δυνατότητα να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,6 δις του ελληνικού δημοσίου σε μια αγορά που έχει «στεγνώσει». Η συμβιβαστική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους περιγράφεται με έναν οδικό χάρτη με ρήτρα ανάπτυξης και έναρξη συγκεκριμένης εφαρμογής με τη συμμετοχή του ΔΝΤ με 2 δις $ ώστε με τη λύση του προγράμματος να καταστεί βιώσιμο.

Πλέον των όλων που συμφωνήθηκαν θέλουμε να επισημάνουμε την ανάγκη δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας, ένα πάγιο αίτημα του ΕΕΣΠ και των μικρομεσαίων, που πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και βεβαίως, η στροφή της με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάστηκαν σκληρά τα χρόνια της κρίσης. Υπενθυμίζουμε τα πάγια αιτήματά μας για ρευστότητα στην αγορά που δόθηκε αρχικά με το ΤΕΜΠΜΕ, το ΕΤΕΑΝ κλπ.

Έχοντας πια, η ελληνική κυβέρνηση, απομακρύνει την αβεβαιότητα, πρέπει να στραφεί στο εσωτερικό σπάζοντας αποστήματα, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, δύστροπο και δυσλειτουργικό δημόσιο και μια σειρά φαινομένων που κάνουν «δύσκολη» τη ζωή των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών. Εδώ θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα «ανάπτυξη με ποιούς και για ποιούς;». Όσοι πιστεύουν ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσω των μεγάλων επιχειρήσεων, συνεχίσουν στο ίδιο λανθασμένο success story με τους επενδυτές του Κατάρ, της Κίνας και όλους τους μύθους που ακούσαμε την τελευταία εξαετία. Οι 650.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις περιμένουν κίνητρα και κατάλληλο περιβάλλον, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ανάπτυξη λοιπόν με στρατηγικό σχεδιασμό για τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις – ατμομηχανή της οικονομίας και οφέλη για τα κοινωνικά στρώματα (μικρομεσαίους, συνταξιούχους, μισθωτούς) που έβαλαν πλάτη στο μνημονιακό εξαετές πρόγραμμα.

Βέβαια ο δρόμος είναι δύσκολος και δεν έχουμε αυταπάτες. Γι’ αυτό χρειάζεται δυνατό, διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τα θέματα που διεκδικούμε:

1. Ασφαλιστικό με πάγωμα των οφειλομένων
2. Ρύθμιση 120 δόσεων
3. Ολοκλήρωση του εξωδικαστικού μηχανισμού ώστε από 5/8/2017 να ξεκινήσει
4. Ακατάσχετος λογαριασμός

παραμένουν στις προτεραιότητές μας.

Ελπίζουμε όμως με το θετικό μήνυμα κλεισίματος της εκκρεμότητας της 2ης αξιολόγησης, θα απομακρυνθεί η αγωνία, η αβεβαιότητα στην πραγματική οικονομία και θα δημιουργηθούν προσδοκίες για ένα καλύτερο κλίμα στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό μάλιστα με την ελπιδοφόρα τουριστική περίοδο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες