Ισχυρός σεισμός τώρα κοντά στη Μυτιλήνη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Ισχυρός σεισμός τώρα κοντά στη Μυτιλήνη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε ανάμεσα στην Μυτιλήνη και τη Χίο στις 13:37 σήμερα 15 Ιουνίου....

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πλωμαρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το μεγάλο σεισμό

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον μεγάλο σεισμό μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι και στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σημείωσε: «Είναι 6 ρίχτερ, έχει κατέβει το βάθος στα 10 χιλιόμετρα, Είναι σίγουρα επιφανειακός, θα έχουμε προβλήματα, θα έχει μετασεισμούς. Ο σεισμός είναι σε θαλάσσια περιοχή, καταγράφουμε μετασεισμούς»

Στην ερώτηση αν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας, απάντησε ότι «Η περιοχή μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Είναι σε διέγερση, η περιοχή έχει δώσει και μεγαλύτερους σεισμούς από αυτόν».


Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας τόνισε τα δεδομένα δείχνουν ότι ο σεισμός ήταν μικρού βάθους.

Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι ένας σεισμός των 6,3 βαθμών Ρίχτερ αναμένεται να έχει «πλούσια» μετασεισμική δραστηριότητα.

Ωστόσο, ο κ. Λέκκας απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας και σημείωσε ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο παρακλάδι του ρήγματος.

Παπαζάχος: Περιμένουμε μετασεισμούς πάνω από 5,5 Ρίχτερ

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των σεισμολόγων από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:28 το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ Μυτιλήνης και Χίου

Ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος μίλησε στην ΕΡΤ και υποστήριξε ότι η περιοχή αυτή βρίθει ρηγμάτων.

Όπως τόνισε, αναμένονται μετασεισμοί ακόμα και πάνω από 5,5 ρίχτερ τις επόμενες δυο ημέρες.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες