Ασφυξία από τα σκουπίδια και τον καύσωνα - Παρέμβαση Τσίπρα για να βρεθεί λύση με τους συμβασιούχους - ΦΩΤΟ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Ασφυξία από τα σκουπίδια και τον καύσωνα - Παρέμβαση Τσίπρα για να βρεθεί λύση με τους συμβασιούχους - ΦΩΤΟ

Με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί η κυβέρνηση να βρει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Δήμων μετά το χθεσινό "ναυάγιο" στη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο ΣΚουρλέτη...
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνάντηση σήμερα στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, "να βρεθεί λύση όσον αφορά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες".

Μιλώντας στο real.gr ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας δήλωσε ότι "θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού».

Την ίδια ώρα η κατάσταση με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους είναι εφιαλτική. Τα "βουνά" σκουπιδιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες διαμορφώνουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα και συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη.
Σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες αλλά και οι καταστηματάρχες. Χαρακτηριστικά όσα λέει ο Γιώργος Νικολαΐδης που εργάζεται σε κατάστημα στην Πλάκα. «Οι τουρίστες να προσπερνούν τα καταστήματά και να προσπαθούν να γλιτώσουν από τα σκουπίδια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά στην καρδιά της Αθήνας. Με αυτήν την κατάσταση μόνο αγορές δεν σκέφτονται να κάνουν» δηλώνει.
To πρόβλημα με τα σκουπίδια που στοιβάζονται στην Αθήνα προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Γκύζης.
Πηγή φωτο: ΑΜΠΕ
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες