Σε «φιάσκο» εξελίχθηκαν οι εξετάσεις για εισαγωγή σε καλλιτεχνικά σχολεία - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουνίου 24, 2017

Σε «φιάσκο» εξελίχθηκαν οι εξετάσεις για εισαγωγή σε καλλιτεχνικά σχολεία


Οι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες καταστάσεις, που ήρθαν αντιμέτωποι οι τουλάχιστον 500 μαθητές με τους γονείς τους ,οι οποίοι προσήλθαν για να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Καλλιτεχνικά Σχολεία του Περιστερίου και του Κερατσινίου, που ξεκινούν φέτος τη λειτουργία τους μας ανησυχούν ακόμα περισσότερο και εντείνει την επαγρύπνηση μας... .

Το Υπουργείο Παιδείας, που έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων: 
  • Δεν πήρε υπόψη του το μεγάλο όγκο των παιδιών, δεν διευκόλυνε μαθητές και γονείς που είναι από αυτές τις περιοχές με αντίστοιχα κοντινά σχολεία. 
  • Δε σύστησε δυο ξεχωριστές επιτροπές για κάθε Καλλιτεχνικό Σχολείο. 
  • Δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να γίνουν οι εξετάσεις στις καλύτερες δυνατές συνθήκες για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. 
Απαιτούμε: 
  • Να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τη διαδικασία των εξετάσεων. 
  • Να ληφθούν υπόψη οι γνωματεύσεις των παιδιών από το ΚΕΔΥ, ακόμα και αν εκ παραδρομής έδωσαν κάποια γραπτές εξετάσεις. Προφανώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ καλύτερα αν: 
  • Είχαν γίνει πρώτα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών των 2 Καλλιτεχνικών Σχολείων, οι οποίοι θα σύστηναν τις επιτροπές και θα έκαναν τις εξετάσεις στα ίδια τα Σχολεία, αφού έτσι ή αλλιώς θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβρη. 
  • Οι εξετάσεις διεξάγονταν το 3ο 10ημερο του Ιουνίου, όπως όριζε το παλιό ΦΕΚ για να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία, εξεταστών και εξεταζομένων. 
Καλούμε όλους τους γονείς να είναι προετοιμασμένοι για το τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Καμία επανάπαυση κανένας εφησυχασμός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες