Τα υγιεινά κεφτεδάκια - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

Τα υγιεινά κεφτεδάκια

Οι πιο υγιεινοί κεφτέδες που έχετε φτιάξει ποτέ. Χωρίς κιμά, αλλά με καλής ποιότητας πρωτεΐνη, λόγω της φάβας και της βρώμης. Περιέχουν επίσης αρκετές φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά...

Υλικά
250 γρ φάβα βρασμένη και σουρωμένη
300 γρ πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ψιλοκομμένο σαν αλεύρι στο μούλτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φάβα, το κρεμμύδι και το δυόσμο ψιλοκομμένο, την πατάτα πολτοποιημένη, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά τη βγάζουμε και ζυμώνουμε μικρούς κεφτέδες.
Τους περνάμε από τη βρώμη ώστε να καλυφθούν εντελώς εξωτερικά και τους βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες