ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συνεχίζεται η απεργία - Στο έλεος των σκουπιδιών η χώρα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συνεχίζεται η απεργία - Στο έλεος των σκουπιδιών η χώρα


Περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τις προτάσεις της κυβέρνησης ζήτησαν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ, χαρακτηρίζοντας τες ωστόσο «βελτιωμένες»...

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων των Δήμων θα συνεχιστεί κανονικά και την ώρα που κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, οι απεργοί δήλωσαν πως σε ένδειξη καλής θέλησης θα «επιτρέψουν» σε περισσότερα απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους της Αττικής και να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων, λόγω του επικείμενου καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα.

Οι συνδικαλιστές επιμένουν σε μια σειρά διορθώσεων στην τροπολογία που ήδη ψηφίστηκε εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάσταση του συνόλου των συμβασιούχων, τον πιο «κλειστού» τύπου διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των υπαλλήλων καθαριότητας και στον πλήρη αποκλεισμό των ιδιωτών από τη διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών.

Οι τελικές αποφάσεις των συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα ληφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Κι ενώ οι τόνοι σκουπιδιών διογκώνονται στα μεγάλα και μικρότερα αστικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων από περιορισμένο αριθμό συμβασιούχων, η κόντρα με το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη συνεχίζεται. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιμένει στην ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες, για ένα τριήμερο και μέχρις ότου καθαρίσει η πόλη, με τη διαδικασία να μπλοκάρεται από τους διαμαρτυρόμενους. Ο Γ.Μπουτάρης ξεκαθάρισε χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ότι: «Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη έτσι» και παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του μήπως οι εργαζόμενοι του Δήμου εμποδίσουν τους ιδιώτες να πραγματοποιήσουν την αποκομιδή. Για το λόγο αυτόν έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομία.

Στο Ηράκλειο, όπου επίσης η κατάσταση είναι δραματική, πόσω μάλλον εν μέσω τουριστικής περιόδου, τα απορριμματοφόρα του Δήμου βγήκαν στους δρόμους από τους μόνιμους εργαζομένους του Δήμου στην καθαριότητα, η οποία είχε διακοπεί το πρωί της Τρίτης, όταν αποκλείστηκε το αμαξοστάσιο. Είχε προηγηθεί εντολή της Εισαγγελέως Εφετών Ζαχαρίας Κοκκινάκη, προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, για ενεργοποίηση της απόφασης να βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, με το μόνιμο προσωπικό, για λόγους δημόσιας υγείας.

ant1news.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες