Γιαβρόγλου: Καταργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις - Όχι αστυνομικά μέτρα σε ΑΕΙ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Γιαβρόγλου: Καταργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις - Όχι αστυνομικά μέτρα σε ΑΕΙ



Τη διαβεβαίωση ότι η κατάργηση των εισαγωγικών εξετάσεων θα εφαρμοστεί από φέτος παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο νέος τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, εξέφρασε, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.....

Παράλληλα, ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, επιβεβαίωσε το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής για την έκτος ελέγχου διακίνηση ναρκωτικών, και άλλες έκνομες δραστηριότητες, στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «έχουν διαπιστωθεί τέτοια φαινόμενα, αλλά όχι στην έκταση που αναφέρεται».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους. Όπως υποστήριξε, μονή αρμόδια να περιφρουρήσει τους χώρους είναι η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα. Τέτοια προβλήματα, είπε, δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα, και εν πάση περιπτώσει αν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις ο πρύτανης είναι ο μονός αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα επιμείνει στο νομό του για την παιδεία. Χαρακτήρισε «ενδιαφέροντες αφορισμούς» την κριτική του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, και υποστήριξε ότι «κινδυνολογούν τώρα που είδαν ότι δεν περπατούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα οι θέσεις τους για απόσυρση του νομού του».

Ο υπουργός Παιδείας, επιτέθηκε επίσης σε πρώην πρυτάνεις, λέγοντας ότι οι ίδιοι έκαναν συναλλαγή με τους φοιτητές, και τώρα επιτίθενται κατά του δικού του νόμου.

Τέλος, ο Κώστας Γαβρόβλου ανέφερε ότι το υπουργείο προχωρά σε ανασχεδιασμό του χάρτη των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε ολόκληρη τη χώρα.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες