Ρε μπαγάσηδες δεν μάθατε τίποτα από τους… παππούδες του 2004; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Ιουλίου 26, 2017

Ρε μπαγάσηδες δεν μάθατε τίποτα από τους… παππούδες του 2004;

Νίκος Συρίγος

Εδώ και δεκαετίες οι πολιτικοί στριμώχνονταν πάντα για ένα κλικ πλάι στους αθλητές. Κι όσο πιο μεγάλη ήταν η διάκριση του αθλητή ή της ομάδας τόσο μεγαλύτερη ήταν και είναι η πρεμούρα των πολιτικών να φωτογραφηθούν μαζί τους....

Να κλέψουν (χωρίς εισαγωγικά παρακαλώ!) λίγη από τη δόξα των αθλητών ή να περάσουν στον λαό ότι έχουν και εκείνοι μερίδιο στην επιτυχία. Κι ας έχουν στην πραγματικότητα, έμμεσα ή άμεσα, βάλει τα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια αυτών των παιδιών να φτάσουν τον στόχο τους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου ο επαγγελματικός αθλητισμός αντιμετωπίζεται περίπου ως «έγκλημα» από την Πολιτεία, το Κράτος, όσο κι αν κάποιοι υφυπουργοί Αθλητισμού προσπαθούν κατά καιρούς να βοηθήσουν τις ομάδες με προσωπικές ενέργειες, πηγαίνοντας πολλές φόρες ακόμη και κόντρα με άλλους υπουργούς.

Πριν λίγη ώρα οι πιτσιρικάδες της Εθνικής Νέων, οι Πρωταθλητές Ευρώπης, πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου προσκεκλημένοι του Αλέξη Τσίπρα. Κι όχι μόνο πήγαν αλλά έβγαλαν και φωτογραφίες μαζί του, δίνοντας του την ευκαιρία να κλέψει τη δόξα που λέγαμε ή να πάρει (θεωρητικά) μερίδιο από την επιτυχία τους. Κι ας έχει γκρεμίσει και η δική του κυβέρνηση τις επιχορηγήσεις προς τις Ομοσπονδίες (μεταξύ αυτών και του μπάσκετ) κι ας έχει μετατρέψει την προσπάθεια των ομάδων σε Γολγοθά!

Τα παιδιά που πήγαν στο Μαξίμου και έσφιξαν το χέρι στον Πρωθυπουργό ακούγοντας τα «μπράβο» είναι 19 και 20 χρονών.

Μια από τις γενιές που έχει νιώσει στο πετσί της το μνημόνιο. Προσέξτε. Ενδεχομένως όχι αυτά τα παιδιά που είχαν την ευλογία ή την τύχη να παίζουν μπάσκετ και να βγάζουν δυο δραχμές αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των συνομηλίκων τους. Αυτών που ψάχνουν δουλειά με το τουφέκι κι όταν βρίσκουν, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα ξεροκόμματο. Αυτοί που δουλεύουν «μαύροι». Αυτοί που γεννήθηκαν χρεωμένοι (όχι με ευθύνη του Τσίπρα) και θα πεθάνουν πιο χρεωμένοι (με ευθύνη και του Τσίπρα) ακόμη κι αν οι ίδιοι θα μετράνε μια ζωή και το σεντ.
Δεν ξέρω αν κάποιος από τους πιτσιρικάδες είχε τη σκέψη ή ρώτησε τον Τσίπρα κάτι για το μέλλον της χώρας. Σκέφτομαι όμως ότι αν σήμερα αποφάσιζαν να μην πάνε στο Μέγαρο ή έστω να αρνούνταν όπως οι… παππούδες του 2004, τις προάλλες, να φωτογραφηθούν με τον Τσίπρα, θα πέρναγαν ένα μήνυμα αντίστασης!

Κι αν δεν αντιστέκονται οι νέοι, θαρρώ πως είμαστε καταδικασμένοι. Και ως χώρα και ως κοινωνία… Βλέπεις, από τους μπασκετμπωλίστες, τουλάχιστον προσωπικά έχω μια απαίτηση παραπάνω… Γιατί για να παίξεις μπάσκετ πρέπει να έχεις μυαλό! Πόσο μάλλον από 19άχρονα και 20άχρονα παιδιά που το αίμα τους βράζει… Και που στο φινάλε, βρε αδερφέ, είναι αυτοί που οφείλουν να διεκδικούν! Για τη ζωή τους και για τους συνομηλίκους τους που δεν έχουν λόγο και την ευκαιρία να πουν «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» στον κάθε Τσίπρα που υποθηκεύει τα όνειρα τους…

Υγ. Με την ευκαιρία: Μήτσο Καρβέλα, είσαι ΠΑΛΙΚΑΡΙ! Σιγά μην μασήσεις από εμπόδια… Πλάκα θα κάνεις για μια ακόμη φορά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες