Φονικός σεισμός 6,7R στην Κω - Δύο νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες, πτώσεις κτιρίων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Φονικός σεισμός 6,7R στην Κω - Δύο νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες, πτώσεις κτιρίων


Δύο νεκροί τουρίστες που διασκέδαζαν σε ένα μπαρ και αρκετοί τραυματίες είναι τα θύματα του σεισμού που έπληξε την Κω στις 1:31 τα ξημερώματα. και ήταν 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ....
Ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρ τα παράλια της Τουρκίας, κοντά στη Κω, 15 χλμ ανατολικά της Κω.Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέρο, στην Πάτμο, στη Σάμο και στην Ικαρία. Στην ίδια περιοχή ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,3 έως 4,6 Ρίχτερ.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν επίσης αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.

Αυτό είναι το νυχτερινό κέντρο του οποίου κατέρρευσε η οροφή από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο τουρίστες και να τραυματιστούν περισσότεροι. Πρόκειται για το White Corner, ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Κω με εκατοντάδες θαμώνες κάθε βράδυ.
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο νησί της Κω. Κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου υπέστη σοβαρές ζημιές ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο. Δεκάδες είναι και τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές.

Μεγάλη καταστροφή στο λιμάνι
Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.


Μικρό τσουνάμι - Βγήκαν στη στεριά βάρκες

Εξαιτίας του σεισμού η θάλασσα φούσκωσε και πλημμύρισε την προκυμαία του λιμανιού της Κω, προκαλώντας ζημιές σε μαγαζιά, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε αμέσως μετά τον σεισμό για μικρό τσουνάμι.


Πανικόβλητοι κάτοικοι και επισκέπτες

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης πολλές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες. Όλοι διανυκτέρευσαν σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό.
Εξαιτίας του σεισμού η θάλασσα φούσκωσε και πλημμύρισε την προκυμαία του λιμανιού, ενώ εκτός από υλικές ζημιές σε μαγαζιά και αυτοκίνητα, έχουν καταρρεύσει και κτίρια.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία σεισμών EMSC προειδοποίησε για μικρό τσουνάμι, ωστόσο τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρουν ότι είναι πιθανότερη η δημιουργία μεγάλων κυμάτων.

Δείτε βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά τον φονικό σεισμό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες