Απάντηση της ΔΕΗ σε καρκινοπαθή με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα “Αν δεν σας αρέσει αλλάξτε μαγαζί”” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 08, 2017

Απάντηση της ΔΕΗ σε καρκινοπαθή με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα “Αν δεν σας αρέσει αλλάξτε μαγαζί””


Διαβάσαμε μια είδηση και πραγματικά δε θέλαμε να το πιστέψουμε. Οχι, ότι “πέσαμε από τα σύννεφα” αφού παρακολουθώντας το ρεπορτάζ και τις δράσεις του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης πολλά έχουμε ακούσει, αλλά, αυτό που συνέβη στην Αττική είναι μια… άλλη διάσταση....

Η απάντηση της ΔΕΗ σε γυναίκα που πήγε για διακανονισμό εκπροσωπώντας καρκινοπαθή γειτόνισσά της, τής οποίας είχαν κόψει το ρεύμα, η απάντηση ήταν: “Η μισή Ελλάδα είναι άρρωστη”. Και για να βάλουν τη συγκεκριμένη γυναίκα στο κοινωνικό τιμολόγιο ζητούσαν 700 ευρώ. Η άρρωστη γυναίκα ζούσε χωρίς ρεύμα για πέντε μέρες. Η ΔΕΗ την είχε αφήσει στο έλεός της. Η επανασύνδεση έγινε από μέλη το Κινήματος “Δεν Πληρώνω”.

Αλλά να πάρουμε το ρεπορτάζ από την αρχή. Διαβάσαμε στην προσωπική σελίδα του Λεωνίδα Παπαδόπουλου πως έγινε επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε οικία καρκινοπαθούς ηλικιωμένης στην Μεταμόρφωση. Η γυναίκα αυτή, πάντα σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος, έχει διαβητική γάγγραινα και στα δύο πόδια και ήταν σε άθλια κατάσταση καθηλωμένη στο κρεβάτι της ενώ δεν είχε κανέναν να την φροντίζει πλην μιας ευγενικής γειτόνισσας. Η ΔΕΗ ΑΕ της έκοψε πριν από 6 μέρες το ρεύμα για χρέος περίπου 1000 ευρώ, ενώ για να την βάλουν στο κοινωνικό τιμολόγιο και να της επανασυνδέσουν την παροχή, η προιστάμενη ζητούσε προκαταβολή άνω των 700 ευρώ. Στις αιτιάσεις της γειτόνισσας η οποία είχε εξουσιοδοτηθεί να κάνει τον διακανονισμό, ότι πρόκειται για μια γυναίκα με ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας, σε τραγική κατάσταση και με τελευταίου σταδίου καρκίνο, η προϊστάμενη της ΔΕΗ είπε “η μισή Ελλάδα είναι άρρωστη” και “αν δεν σας αρέσει να αλλάξετε μαγαζί”.

Οταν το διαβάσαμε αυτό, το newreport.gr επικοινώνησε με τον κ. Παπαδόπουλο και μας επιβεβαίωσε το περιστατικό, αλλά, και επεσήμανε πως σχεδόν το ίδιο τους είχε απαντήσει και η κυρία Περιστεροπούλου στους ίδιους…


Η απάντηση του μέλος του Κινήματος “Δεν Πληρώνω”, Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο σχόλιο μας “αυτό απάντησε η ΔΕΗ;: “Το ίδιο σχεδόν είχε απαντήσει η κυρία Περιστεροπούλου (υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ ΑΕ) σε εμάς…Και μάλιστα μας είπε ότι η αντιδεοντολογική αυτή πράξη ήταν υποχρέωση της. Η απώλεια του μισού πελατολογίου περίπου προς του ιδιώτες αποτελεί μνημονιακή δέσμευση¨.

Αναλυτικά το περιστατικό όπως το περιγράφει το μέλος του Κινήματος “Δεν Πληρώνω”:

“Πριν λίγο στη Μεταμόρφωση!
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω επανασύνδεσε το κομμένο ρεύμα της φτωχής κατάκοιτης, καρκινοπάθούς ηλικιωμένης.
Η γυναίκα είχε διαβητική γάγγραινα και στα δύο πόδια και ήταν σε άθλια κατάσταση καθηλωμένη στο κρεβάτι της ενώ δεν είχε κανέναν να την φροντίζει πλην μιας ευγενικής γειτόνισσας.

Η ΔΕΗ ΑΕ της έκοψε πριν από 6 μέρες το ρεύμα για χρέος περίπου 1000 ευρώ, ενώ για να την βάλουν στο κοινωνικό τιμολόγιο και να της επανασυνδέσουν την παροχή, η προιστάμενη ζητούσε προκαταβολή άνω των 700 ευρώ.

Στις αιτιάσεις της γειτόνισσας η οποία είχε εξουσιοδοτηθεί να κάνει τον διακανονισμό, ότι πρόκειται για μια γυναίκα με ανυπέρβλητα προβλήματα υγείας, σε τραγική κατάσταση και με τελευταίου σταδίου καρκίνο, η προιστάμενη της ΔΕΗ είπε “η μισή Ελλάδα είναι άρρωστη” και “αν δεν σας αρέσει να αλλάξετε μαγαζί”.

Το Κίνημά μας έσπευσε και επανασύνδεσε το ρεύμα (σε συνεννόηση με τη γειτόνισσα η οποία ήταν η μόνη που μπορούσε να μας ανοίξει) και ο ανεμιστήρας της ηλικιωμένης πήρε ξανά μπρος, γεγονός που της έδωσε τεράστια χαρά.

Ό,τι και να πούμε για το κοινωνικό έγκλημα και τους εγκληματίες θα είναι λίγο.
Ας τους στείλουμε στον αγύριστο!
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
Κανένας μόνος του στην κρίση!”.

newreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες