Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα δικηγορικών συλλόγων για «πάγωμα» των POS - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιουλίου 22, 2017

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα δικηγορικών συλλόγων για «πάγωμα» των POS



Το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας να «παγώσει» άμεσα με προσωρινή διαταγή η εφαρμογή των πληρωμών μέσω κάρτας (POS), απορρίφθηκε σήμερα από την πρόεδρο του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου....

Οι εν λόγω δυο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροι τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά ζητούν και την αναστολή και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, κατά πρώτον, γιατί έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και κατά δεύτερον γιατί η βλάβη την οποία επικαλούνται οι προσφεύγοντες «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή (ευδοκιμήσει).

Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά την επίμαχης υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον Πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες