Για 4η μέρα καίει η φωτιά στο Ρητό - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2017

Για 4η μέρα καίει η φωτιά στο Ρητό


Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κανείς να πει ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα, εστίες φωτιάς υπάρχουν ακόμα στο όμορφο δάσος στην περιοχή του Ρητού...

Για 4η συνεχόμενη μέρα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή και με τη συνδρομή και των εναέριων μέσων γίνεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η φωτιά και να τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι πριν λίγη ώρα η πυρκαγιά με δυσκολία θα έλεγε κανείς ότι είναι υπό μερικό έστω έλεγχο.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μικρές εστίες μέσα σε παρθένο δάσος και σε πολύ δύσβατα σημεία. Αυτό, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί κυρίως μόνο από τα εναέρια μέσα που και σήμερα επιχειρούν σε όλη την περιοχή. Η κόπωση των πυροσβεστών είναι μεγάλη, αφού οι περισσότεροι βρίσκονται για πάρα πολλές ώρες άυπνοι και εξουθενωμένοι σε συνθήκες πολύ μεγάλων θερμοκρασιών.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής Κορίνθου Ι. Θεοδωρόπουλος βρίσκεται στην περιοχή τις περισσότερες ώρες της ημέρας και της νύχτας δίνοντας εντολές και οργανώνοντας όλη τη διαδικασία και τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων με τη σωτήρια συνδρομή των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων, αναμένεται σε λίγες ώρες να έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Κατόπιν θα ακολουθήσει η αποτίμηση της ζημιάς που φαίνεται αρχικά ότι είναι αρκετά μεγάλη, αλλά και η ετυμηγορία για τα ακριβή αίτια που την προκάλεσαν….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες