Προειδοποίηση σοκ από τον Καλλιάνο για τις επόμενες 72 ώρες! “Δυστυχώς αλλά ο κίνδυνος…” - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

Προειδοποίηση σοκ από τον Καλλιάνο για τις επόμενες 72 ώρες! “Δυστυχώς αλλά ο κίνδυνος…”


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για πυρκαγιές στην Αττική ο γνωστός…μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, για τις επόμενες 72 ώρες.....

Παράλληλα, επισημαίνει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι οι θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες από Τετάρτη έως Παρασκευή. Τέλος, καταλήγει ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από την Κυριακή 13 Αυγούστου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση-πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου:

«ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 72 ΩΡΕΣ – ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Δυστυχώς αλλά ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα επιστρέψει πάλι αφού το μελτέμι θα ενισχυθεί και στο επίκεντρο θα βρεθεί η Αττική, η Εύβοια αλλά και περιοχές του κεντρικού Αιγαίου.

Εκτιμάται ότι οι εντάσεις των ανέμων στις παραπάνω περιοχές θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο και ενδεχομένως ακόμη και τα 9 στην περιοχή της νότιας Εύβοιας.

ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ναι μεν, το μελτέμι δρα ως φυσικό κλιματιστικό για τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας αλλά θα πρέπει όλοι μας να είμαστε απολύτως προσεκτικοί τις επόμενες 3 ημέρες διότι οι ενισχυμένοι άνεμοι θα επηρεάζουν και ηπειρωτικές περιοχές εκτός από τις θαλάσσιες.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ

Συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το μελτέμι εμφανίζεται κατά διαστήματα ενισχυμένο. Και όταν λέω μελτέμι, εννοώ τους βοριάδες στην περιοχή του Αιγαίου. Δυστυχώς όμως, αυτή τη φορά, εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί περισσότερο η Αττική από αυτή την ενίσχυση των ανέμων, παρά τα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου.

Σαφώς και θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι στο κεντρικό ειδικά Αιγαίο αλλά στο επίκεντρο θα βρεθούν η Αττική και η Εύβοια αλλά και όλες οι περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο εσωτερικό της πράσινης καμπύλης (Βλ. Χάρτης 1). Επίσης στις περιοχές της νότιας Κρήτης, οι καταβάτες βοριάδες θα πνέουν πολύ ισχυροί, έως και 9 μποφόρ τοπικά.

ΣΤΟΝ «ΦΟΥΡΝΟ» Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 40-41°C


Όταν το μελτέμι ενισχύεται, η Ελλάδα συνήθως χωρίζεται στα δύο. Στις μεν ανατολικές και νότιες περιοχές επικρατεί μια σχετική δροσιά ή καλύτερα δεν επικρατούν συνθήκες καύσωνα και στις δε δυτικές και βόρειες περιοχές οι συνθήκες ως προς τις θερμοκρασίες είναι πολύ πιο δύσκολες.

Αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά, που δυστυχώς οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας έχουν βιώσει ήδη πολύ αυξημένες τιμές στις θερμοκρασίες και θα χρειαστεί να κάνουν ακόμη για 3 ημέρες υπομονή. Σας δίνω τις μέγιστες θερμοκρασίες σε τοπικό επίπεδο για το τριήμερο Τετάρτη έως και Παρασκευή, για να καταστεί σαφές αυτό που σας προανέφερα. (Βλ. Χάρτης 2)

ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΤΕΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σταδιακά θα εξασθενήσει ελαφρώς το μελτέμι μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα το Σάββατο να ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία και στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας που μέχρι τότε θα δροσίζονται από τους ενισχυμένους βοριάδες. Άρα, στην Αττική για παράδειγμα, το προσεχές Σάββατο θα είναι πάλι δύσκολο, με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 38-39°C.

ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σας είχα ενημερώσει εδώ και μια εβδομάδα περίπου, ότι ο αυτός ο παρατεταμένος καύσωνας θα διαρκούσε σχεδόν μέχρι τον 15Αύγουστο. Και πράγματι, από την Κυριακή 13 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει γενικευμένη πτώση σε όλη την Ελλάδα και επομένως θα επανέλθουμε στις φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, έχοντας αφήσει πίσω μας έναν καύσωνα μέτριας έντασης ως προς τις θερμοκρασίες αλλά πολύ μεγάλο ως προς τη χρονική περίοδο που πέρασε χώρα.

Θα τα πούμε αναλυτικά και τις επόμενες ημέρες αγαπημένοι μου φίλοι, απλά χρειάζεται όλοι μας να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες 72 ώρες. Δεν έμειναν και πολλά πράσινα τετραγωνικά χιλιόμετρα σε αυτή τη χώρα, ας μη τα κάψουμε και αυτά έστω και από αμέλεια. Να είμαστε υπεύθυνοι και να προσέχουμε το πράσινο και τις ομορφιές που μας παρέχει η Ελληνική φύση.

ΥΓ : Θα εκδηλωθούν σήμερα Τρίτη αλλά και αύριο Τετάρτη, ορισμένες τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας».

 tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες