«Μου μπήκε νερό στο αφτί» - Τι πρέπει να κάνω - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Αυγούστου 12, 2017

«Μου μπήκε νερό στο αφτί» - Τι πρέπει να κάνω


Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις αναφωνήσει με απόλυτο εκνευρισμό και ταυτόχρονα τινάγματα του κεφαλιού σου «μου μπήκε νερό στο αφτί»!Αυτή η μάστιγα της παραλίας συνήθως μας ταλαιπωρεί αφάνταστα το καλοκαίρι αφού μια βουτίτσα σίγουρα θα την κάνουμε....

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι, το νερό μπορεί να μπει και να βγει από το αφτί μας χωρίς καν να μας ενοχλήσει, υπάρχει και η περίπτωση που μας το… «βουλώνει».

Συγκεκριμένα, κάποιες φορές το νερό διεισδύει στο κανάλι του αφτιού και το φράζει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, όπως πόνος, φαγούρα, μείωση της ακοής και κουδούνισμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να γίνει αιτία ανάπτυξης μόλυνσης, η οποία απαιτεί θεραπεία, καθώς είναι δυνατόν να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή. Παρόλο που συχνά θεωρείται ένα ήπιο πρόβλημα και δεν του δίνεται η απαιτούμενη σημασία, είναι απαραίτητο να απομακρύνεται το νερό από το σημείο το συντομότερο δυνατό.

Ιδού τι μπορείς να κάνεις:

Μετακινήστε το κεφάλι σας από πλευρά σε πλευρά και στη συνέχεια λυγίστε το προς τον ώμο από την πλευρά του προσβεβλημένου αφτιού και χτυπήστε την απέναντι πλευρά με την παλάμη σας. Το νερό μπορεί να βγει από τη δύναμη.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την άσκηση πίεσης, αφήνοντας τη βαρύτητα να αναλάβει. Πιέστε δυνατά το χέρι σας στο προσβεβλημένο αφτί σας και αφήστε το απότομα. Η δράση της αναρρόφησης μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

Ρίξτε λίγο νερό στο προσβεβλημένο αφτί, χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο. Περιμένετε για τρία δευτερόλεπτα και στρέψτε το κεφάλι σας, έτσι ώστε το αφτί σας είναι στραμμένο προς τα κάτω. Το νερό θα χυθεί και θα προσφέρει ανακούφιση. Αντί για νερό μπορείτε να ρίξετε 2-3 σταγόνες οινόπνευμα.

Ένα πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στο πρόβλημά σας. Κρατήστε το κοντά στο αφτί σας, χωρίς φυσικά να καίγεστε. Ο ζεστός αέρας θα εξατμίσει το νερό και θα σας ανακουφίσει.

Ξαπλώστε στο κρεβάτι με το κεφάλι σας έξω από την επιφάνειά του και το προσβεβλημένο αφτί να «κοιτάει» προς το έδαφος. Μερικές φορές, η βαρύτητα αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα.

Μπορείτε, επίσης, να μην κάνετε τίποτα και να πάτε για ύπνο με το προσβεβλημένο αφτί σας προς το μαξιλάρι. Μέχρι το πρωί το νερό μπορεί να έχει ήδη διαρρεύσει.

Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, δοκιμάστε κάποιο μη συνταγογραφούμενο σκεύασμα από το φαρμακείο. Ζητήστε πάντα τη βοήθεια του φαρμακοποιού, πριν κάνετε την αγορά σας.

Αν παρόλα αυτά το νερό παραμένει στο αφτί σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αποσυμφορητικό που θα απομακρύνει το νερό ή ένα αντιβιοτικό το οποίο θα αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας λοίμωξης.

koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες