Τα νοικοκυριά «κόβουν» βασικά είδη διατροφής και καύσιμα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2017

Τα νοικοκυριά «κόβουν» βασικά είδη διατροφής και καύσιμα


Από παντού κόβουν τα ελληνικά νοικοκυριά καθώς συνεχίζεται η φορολογική αφαίμαξη ενώ αναμένεται η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τα τέλη κυκλοφορίας... 

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Έλληνες αγόρασαν 56.000.000 λίτρα λιγότερα βενζίνης καθώς ο όγκος πωλήσεων στις βενζίνες μειώθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία για τις πωλήσεις σε σούπερμαρκετ δείχνουν απώλεια της τάξης του 1% καθώς στα γαλακτοκομικά υπήρξε μείωση πωλήσεων κατά 3,5%, στα καθαριστικά η πτώση κινείται στο 4,9% και σε είδη προσωπικής υγιεινής στο 4,6%.

Παρόμοια κατηφορική πορεία έχουν πάρει, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, και οι πωλήσεις στα ηλεκτρονικά είδη καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία Gfk δείχνουν πτώση 11,2% σε προϊόντα πληροφορικής, 5,3% στα προϊόντα τηλεπικοινωνιών και 5,8% στα ηλεκτρονικά είδη.

Όπως επισημαίνεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης έχει πλέον επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2015. «Δεν επιστρέφουμε μόνο εκεί που ήμασταν πριν από 2,5 χρόνια αλλά σε όρους καταναλωτικής εμπιστοσύνης εξακολουθούμε να είμαστε πίσω από την ευρωζώνη που ακριβώς επειδή τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 2,1% η απόσταση διευρύνεται» δηλώνει στην εφημερίδα ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες