Υποχωρεί ο καύσωνας – Καταιγίδες στα βόρεια – Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

Υποχωρεί ο καύσωνας – Καταιγίδες στα βόρεια – Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο


Υποχωρεί ο καύσωνας, δίνοντας τη... σκυτάλη σήμερα στις καταιγίδες που αναμένονται να είναι έντονες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ και η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει πτώση...

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς.

Τη Δευτέρα (14/08), σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ημέρα Τρίτη, αναμένονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες