Ο Μακρόν έρχεται Αθήνα για να συζητήσει για ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, Σκαραμαγκά - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2017

Ο Μακρόν έρχεται Αθήνα για να συζητήσει για ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΕΛΒΟ, Σκαραμαγκά


Δύο ημέρες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου, έρεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν....

Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να σταλεί από τη χώρα ένα μήνυμα υπέρ της κοινωνικής Ευρώπης, ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιδιώκουν μια συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο για επικοινωνιακούς λόγους.

Η επίσκεψη Μακρόν, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Νέα Σελίδα”, αναμένεται να έχει έντονο οικονομικό και επενδυτικό περιεχόμενο. Ο Γάλλος πρόεδρος θα φέρει μαζί του επιχειρηματίες και στελέχη του τραπεζικού κλάδου, ενώ οι σχετικές συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στους τομείς των μεταφορών, ειδικότερα των σιδηροδρόμων, της πληροφορικής, του τουρισμού, του real estate και του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στις startup και στην καινοτομία με δεδομένο ότι σε αυτό τον τομέα εστιάζει και το οικονομικό πρόγραμμα του Μακρόν για την ανάπτυξη στη Γαλλία.
Στο πλαίσιο αυτό τα σημαντικότεα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν:

Στην ΕΥΔΑΠ, για την οποία η γαλλική εταιρεία Suez αναμένεται να εκφράσει το ενδιαφέρον της για το μάνατζμεντ από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει απορρίψει την παραχώρησή της σε ιδιώτες.
Στον ΟΛΘ, με εκπρόσωπο της εταιρείας που συμμετέχει στο σχήμα το οποίο ανέλαβε τον έλεγχο του λιμανιού να έχει ζητήσει επαφές για την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα.
Στη Ρότσιλντ, την επενδυτική τράπεζα, από την οποία προέρχεται και ο Μακρόν και η οποία έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Η Ρότσιλντ φέρεται να ενδιαφέρεται για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στα εξοπλιστικά. Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να εγκαταλείψει το ρόλο του “καλού πελάτη” και να γίνει συνομιλητής για την αξιοποίηση των εθνικών επιχειρήσεων όπως η ΕΛΒΟ και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στο πλαίσιο της συγκρότησης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας την οποία προωθεί και το Παρίσι.

Επιπλέον, διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, σημειώνουν ότι η ελληνογαλλική συνεργασία, με όρόσημο την επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα θα αναπτυχθεί σε τρία επίπεδα: Δημόσια Διοίκηση, Έξοδος στις αγορές και το μέλλον της Ευρώπης.

Σχετικά με το τελευταίο, στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν πως μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Άνγκελα Μέρκελ, σε ενδεχόμενη νίκη, θα ακολουθήσει μια πιο ισχυρή ευρωπαϊκή πολιτική και θα συνεργαστεί με τον Μακρόν για την πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και ευρωομόλογο, ταυτόχρονα με τη θέσπιση ενός υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη, που θα ελέγχει αυστηρά την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη διευκόλυνσης των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν ζητήματα με το χρέος.
Υπάρχει άλλωστε η εκτίμηση ότι η Μέρκελ και ο Μακρόν έχουν ήδη προχωρήσει σε μια πολυσχιδή συμφωνία, το περιεχόμενο της οποίας θα δημοσιοποιείται σταδιακά και οπωσδήποτε μετά τις γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες