Ελικόπτερα Των ΗΠΑ... Ανεφοδιάζουν Τους Τζιχαντιστές Στο Αφγανιστάν (!!!) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 15, 2017

Ελικόπτερα Των ΗΠΑ... Ανεφοδιάζουν Τους Τζιχαντιστές Στο Αφγανιστάν (!!!)


Παρά τις ανακοινώσεις ότι τόσο οι αμερικάνικες όσο και οι κυβερνητικές αφγανικές δυνάμεις εντείνουν την προσπάθειά τους, τόσο οι Ταλιμπάν, όσο και οι εταίροι τους τζιχαντιστές του Daesh (Ισλαμικού Χαλιφάτου ή ISIS) κερδίζουν εδάφη, απειλώντας με εξάπλωση της τρομοκρατίας σε κεντρο-ασιατικά κράτη...

Δημοσιογραφική αποκάλυψη όμως έρχεται να εντυπωσιάσει, και αναφέρει πως έχει αρχίσει αεροπορικός ανεφοδιασμός με όπλα των τζιχαντιστών. Το περίεργο είναι πως ο εναέριος χώρος του Αφγανιστάν ελέγχεται τόσο από τις κυβερνητικές δυνάμεις όσο και τις αμερικανικές.

Στο κοινοβούλιο του Αφγανιστάν, όπου έχει φτάσει το ζήτημα, υπήρξαν ορισμένοι βουλευτές που υποστήριξαν ότι το «άγνωστο αεροσκάφος» που ανεφοδίασε με οπλισμό τους τζιχαντιστές «ίσως να συνδέεται

με τις ΗΠΑ».

Ρώσοι διπλωμάτες έχουν καταγγείλει την υπόθεση σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε τουλάχιστον τρεις επαρχίες του Αφγανιστάν (Jowzjan, Faryab, Sar-e Pol), επισημάνθηκαν ρίψεις από αέρος οπλισμού στους τζιχαντιστές του Daesh.

Το ερώτημα που έχει προκληθεί είναι πως μπόρεσε να πετάξει ελικόπτερο και να ανεφοδιάσει τους τζιχαντιστές σε περιοχή που επιτρέπονται οι πτήσεις μόνο για αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Αφγανιστάν;

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Jowzjan, Moulavi Abdulhai Hayat, σε δηλώσεις τους το ρωσικό πρακτορείο Sputnik είπε:

«Ως κυβερνήτης των επαρχιών Darzab and Khoshtipe έχω ενημερωθείγ ια τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες των βουλευτών για πτήσεις αγνώστων ελικοπτέρων αλλά περιμένω την επιβεβαίωση». Πρόσθεσε όμως, ότι «ως τώρα υπήρχε ηρεμία τις περιοχές αυτές, αλλά π-λέον η κατάσταση είναι επικίνδυνη».

Υπάρχει όμως και δήλωση του απόστρατου πλέον διοικητή της αεροπορίας του Αφγανιστάν, Atiqullah Amarhel, ότι «ουδείς πλέον ελέγχει τις πτήσεις πάνω από τη χώρα».

Ιδιαίτερα έχει επηρεάσει και τη διπλωματική ατμόσφαιρα η δήλωση του Zamir Kabulov, υψηλόβαθμου Ρώσου διπλωμάτη καριέρας και προεδρικού απεσταλμένου στο Αφγανιστάν πως «αν η αφγανική κυβέρνηση και τη Ουάσινγκτον δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την απειλή από την εξάπλωση του Daesh στο Αφγανιστάν, η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει με στρατιωτικές δυνάμεις, για να αποτρέψει τις σοβαρές ανησυχίες που προκαλεί η ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση σε χώρες της Κεντρικής Ασίας, κοντά στα ρωσικά σύνορα».

Για την ώρα πάντως, η Μόσχα περιμένει τη ΝΑΤΟϊκή αντίδραση στις καταγγελίες για ανεφοδιασμό από αέρος των τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν. 

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες