”Δώρο” στον Macron η Τράπεζα Αττικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 22, 2017

”Δώρο” στον Macron η Τράπεζα Αττικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη γαλλική τράπεζα για να πουλήσει την Τράπεζα Αττικήςβρίσκεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, σε μια συμφωνία που προετοιμάζεται μεθοδικά το τελευταίο διάστημα ώστε οι τελικές αποφάσεις να συμπέσουν με την επίσκεψη Macron στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο....

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης με την Societe Generale, με θέμα την πώληση – «παραχώρηση» της Attica Bank στους Γάλλους, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Οι συζητήσεις κινούνται προς την κατεύθυνση εισόδου της Societe Generale ως στρατηγικού επενδυτή με πλειοψηφικό πακέτο μέσω της αύξησης κεφαλαίου κατά 150-200 εκατ. ευρώ που προγραμματίζεται για το φθινόπωρο. Η Societe Generale υπήρξε στο παρελθόν βασικός μέτοχος της Γενικής Τράπεζας μέχρι το 2012 όταν η τελευταία εξαγοράστηκε από την Πειραιώς.

Παρότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης διατυπώνονται ενστάσεις για το deal, κυρίως ως προς την απομείωση του μεριδίου που πιθανόν θα υποστούν τα ασφαλιστικά Ταμεία (σ.σ. ο ΕΦΚΑ έχει το 50,6%) και την απώλεια άμεσου ελέγχου της τράπεζας -η οποία στο πρόσφατο παρελθόν εντάσσονταν στον κεντρικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία «παράλληλου τραπεζικού συστήματος»- η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την προωθούμενη συμφωνία με τους Γάλλους.

Κυρίως ως απόδειξη ότι οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν για την ”ανασυγκρότηση” της ελληνικής οικονομίας, ενώ η συμφωνία θα ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο ανάδειξης της «στενής συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας στο οικονομικό πεδίο με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron. Πολιτικά μια τέτοια συναλλαγή θα εξυπηρετούσε την ελληνική κυβέρνηση και υπό την έννοια ότι οι Γάλλοι εκφράζουν «παράπονα» για την περιορισμένη οικονομική τους παρουσία στη χώρα.

Ο συνολικός σχεδιασμός της Τράπεζας Αττικής τρέχει με ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο οπότε και θα πρέπει να έχει βρει πόρους να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Νόμου Αλογοσκούφη που παύουν να υπολογίζονται στα εποπτικά κεφάλαια το 2018.

Είναι άξιο αναφοράς ότι σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής έχει αναλάβει η γαλλική Rothschild, η τράπεζα την οποία έχει προσλάβει η κυβέρνηση για την παροχή συμβουλών στα θέματα του δημόσιου χρέους και την έξοδο στις αγορές, και στην οποία ο γάλλος πρόεδρος εργάστηκε επί σειρά ετών ως υψηλόβαθμο στέλεχός της.

anemosanatropis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες