Κόρινθος: Αγανάκτηση για τις διακοπές ρεύματος χωρίς προειδοποίηση (video) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2017

Κόρινθος: Αγανάκτηση για τις διακοπές ρεύματος χωρίς προειδοποίηση (video)


Φανερά οργισμένοι είναι οι πολίτες της Κορίνθου για περιστατικά διακοπής της παροχής ρεύματος σε κατοικίες και καταστήματα χωρίς προειδοποίηση. Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες η εν λόγω κίνηση της ΔΕΗ είναι απαράδεκτη καθώς δεν λαμβάνονται υπόψιν οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες...

Πολλές οικογένειες και επιχειρήσεις δεν δύνανται να είναι συνεπής στην αποπληρωμή οφειλών λόγω της μακροχρόνιας και σκληρής οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Καλούν τη Κυβέρνηση αλλά και τη ΔΕΗ να πραγματοποιήσουν ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των οφειλών χωρίς τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, σύμφωνα στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της ΔΕΗ που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειες προβλέπει προθεσμία 45 ημερών για τους καταναλωτές με εκκρεμείς οφειλές, μέχρι να τους διακοπεί το ρεύμα. Πρακτικά, η προθεσμία διαρκεί περισσότερο καθώς στέλνεται και δεύτερη ειδοποίηση που αναγράφεται στον επόμενο λογαριασμό. Σε περίπτωση μη τακτοποίησης των οφειλών, το ρεύμα του οφειλέτη μπορεί να διακοπεί και χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώδικας Προμήθειας προβλέπει τα εξής:

«Μετά την πάροδο τριάντα ημερών από τότε που ορισμένη χρέωση καταστεί ληξιπρόθεσμη, ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα να κοινοποιήσει όχληση υπερημερίας στον Επιλεγέντα Πελάτη, θέτοντας παράλληλα προθεσμία τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών για την εξόφληση της χρέωσης. Εάν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει αμέσως τη σύμβαση προμήθειας και να απαιτήσει από το Διαχειριστή του Συστήματος ή του Δικτύου να αποσυνδέσουν ή να απενεργοποιήσουν την προμήθεια του συγκεκριμένου Πελάτη».

Συνεπώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Κώδικα Προμήθειας, η ΔΕΗ ειδοποιεί τους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό τους, ότι θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος με ειδικό μήνυμα μέσω του εντύπου του λογαριασμού. Στη συνέχεια, η διακοπή γίνεται χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες