Οι αστυνομικοί αρνούνται να συμβάλουν σε (άλλους) πλειστηριασμούς - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 22, 2017

Οι αστυνομικοί αρνούνται να συμβάλουν σε (άλλους) πλειστηριασμούς

Παρότι εδώ και έναν χρόνο η αστυνομία συμβάλει κανονικά στη διενέργεια πλειστηριασμών και μόλις μία ημέρα μετά τη σύλληψη δεκαεννέα πολιτών-μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στο Άργος, η Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) υποστηρίζει πως «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται στους άδικους πλειστηριασμούς». Παράλληλα, οι αστυνομικοί υπάλληλοι καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας των πολιτών και διαμηνύει να μην χρησιμοποιηθούν οι αστυνομικοί για την εφαρμογή μιας πολιτικής «που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της με ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ υποστηρίζει πως βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών που απειλούνται από τους πλειστηριασμούς, πως πρώτιστο μέλημά τους είναι η διασφάλιση των καλών σχέσεων με την κοινωνία και πως δεν θέλουν οι πολίτες να τους βλέπουν ως «φόβητρο».

Ακόμη, καλεί την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
H Κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, δέσμια των μνημονιακών της συμφωνιών με τους δανειστές της χώρας και κατά παράβαση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δίνει το «πράσινο φως» για εφαρμογή και αυτών των άδικων και παράλογων μέτρων καταλήστευσης της περιουσίας των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους.

Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.

Τα νέα ήθη που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως «φόβητρο» για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
 

Αντιδρούν και οι αστυνομικοί Αργολίδας, δύο μέρες μετά από 19 συλλήψεις

Τελευταίο κρούσμα καταστολής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σημειώθηκε στην Αργολίδα, όπου δεκαεννέα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων δύο δημοτικοί σύμβουλοι κι ένας δημοσιογράφος, συνελήφθησαν στο Άργος το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους στο Ειρηνοδικείο όπου επρόκειτο να γίνει πλειστηριασμός εκ μέρους της Alpha Bank

Δύο μέρες μετά τις συλλήψεις, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι «ι, συμπαριστάμεθα και στηρίζουμε τους αγώνες των συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα των μνημονειακών πολιτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας και κινδυνεύουν να χάσουν τις κατοικίες τους.»

«Επίσης συμπάσχουμε καθ’ όσον και εμείς ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε της ίδιες απάνθρωπες συνέπειες της λογικής ότι πρέπει πάση θυσία να διασώσουμε τις τράπεζες. Είναι γνωστό ότι οι επιχειρήσεις αυτές οι οποίες κατά το παρελθόν έτυχαν ουκ ολίγες φορές ανακεφαλαιοποιήσεων, εκμεταλλευόμενες τον διακαή πόθο του Έλληνα για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, κάτω από εντελώς διαφορετικές οικονομικές συνθήκες δάνειζαν αφειδώς για τον σκοπό αυτό, υποθηκεύοντας εν γνώση τους το μέλλον των δανειοληπτών αλλά και των οικογενειών τους, μιας και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα τι επρόκειτο να ακολουθήσει» προσθέτει επίσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ενημερώνει τα μέλη της, αλλά και τους πολίτες του Νομού μας, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την 20/09/2017, με αφορμή τους πλειστηριασμούς στην πόλη του Άργους ότι, συμπαριστάμεθα και στηρίζουμε τους αγώνες των συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα των μνημονειακών πολιτικών των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας και κινδυνεύουν να χάσουν τις κατοικίες τους.

Επίσης συμπάσχουμε καθ’ όσον και εμείς ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, βιώνουμε της ίδιες απάνθρωπες συνέπειες της λογικής ότι πρέπει πάση θυσία να διασώσουμε τις τράπεζες. Είναι γνωστό ότι οι επιχειρήσεις αυτές οι οποίες κατά το παρελθόν έτυχαν ουκ ολίγες φορές ανακεφαλαιοποιήσεων, εκμεταλλευόμενες τον διακαή πόθο του Έλληνα για ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του, κάτω από εντελώς διαφορετικές οικονομικές συνθήκες δάνειζαν αφειδώς για τον σκοπό αυτό, υποθηκεύοντας εν γνώση τους το μέλλον των δανειοληπτών αλλά και των οικογενειών τους, μιας και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Είναι βέβαια λυπηρό ότι για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των αγωνιζομένων για την προστασία της κατοικίας τους, χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς. Γνωρίζουμε ότι η τακτική αυτή είναι πάγια και διαχρονική.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά η στάση μας έχει να κάνει με εντολές οι οποίες δίδονται από την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε, μιας και κατ’ εφαρμογή των Νόμων και των διαταγών που διέπουν την λειτουργία της Αστυνομίας δεν είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να ενεργήσουμε κατά το δοκούν.

Επιπλέον συντασσόμεθα με την σχετική με το θέμα από 21/9/17 Ανακοίνωση της Ομοσπονδία μας, δηλώνουμε ότι μας εκφράζει απόλυτα και αναμένουμε από αυτήν την ανάληψη πρωτοβουλιών και εκδήλωση δράσεων που θα έχουν ως στόχο την απεμπλοκή μας από παρόμοια έργα που μας θέτουν αντιμέτωπους με την κοινωνία.

 www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες