ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η νέα μεγάλη τηλεφωνική απάτη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η νέα μεγάλη τηλεφωνική απάτη


Οι απατεώνες ανακαλύπτουν συνεχώς νέα κόλπα και μεθόδους εξαπάτησης, και πλέον αποδεικνύονται και ιδιαίτερα θρασείς!

Αυτό δείχνει μια νέα τηλεφωνική απάτη που ξεκίνησε στον Καναδά και εξαπλώνεται και στην Ευρώπη.

Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούντα στο να πει απλώς ένα «ΝΑΙ». Προκειμένου να το πετύχουν, προσποιούνται προβλήματα στη σύνδεση ή περίεργους ήχους στη γραμμή και ρωτάνε συνεχώς το υποψήφιο «θύμα» αν διορθώθηκε το πρόβλημα. Παράλληλα με την απλή ερώτηση «με ακούτε;», οι απατεώνες χρησιμοποιούν κι άλλες φράσεις, όπως για παράδειγμα «είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού;».

Όταν πια αποσπάσουν το πολυπόθητο «ΝΑΙ», κλείνουν τη γραμμή και επεξεργάζονται την απάντηση που πήραν με άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, ώστε τελικά να προκύψει μια συνομιλία, κατά την οποία το «θύμα» έκανε υποτίθεται μια ακριβή παραγγελία.

Τον ξανακαλούν, λοιπόν, και του ζητούν να πληρώσει, διαφορετικά, όπως λένε, θα ανατεθεί η υπόθεση σε κάποια εταιρεία είσπραξης οφειλών.Φυσικά, οι λογαριασμοί δεν ισχύουν! Τα θύματα δεν πρέπει να πληρώσουν, ενώ καλούνται να αναφέρουν τα περιστατικά δηλώνοντας την ημερομηνία, την ώρα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των κλήσεων στην Αστυνομία.

korinthostv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες