Αυτή είναι η νέα «γενιά» συντάξεων- Δείτε πόσα θα παίρνετε (ΠΙΝΑΚΕΣ) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2017

Αυτή είναι η νέα «γενιά» συντάξεων- Δείτε πόσα θα παίρνετε (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Αμέλια Αναστασάκη


ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 400-500 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τα επόμενα χρόνια προμηνύονται δύσκολα για τους σημερινούς εργαζόμενους, που «ονειρεύονται» να βγουν κάποια στιγμή στη σύνταξη...
Συντάξεις πείνας, συντάξεις του... πεντακοσάρικου «παράγει» και επίσημα ο νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων συνταξιούχων θα λαμβάνει συντάξεις πολύ χαμηλές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει στο Newsbomb.gr, ο Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, τα ποσά δεν αναμένεται να ξεπερνούν -στις περισσότερες περιπτώσεις- τα 500 ευρώ το μήνα!
Μέχρι στιγμής, όσες νέες συντάξεις έχουν εκδοθεί με τα κριτήρια του νέου νόμου -καθώς η αίτηση συνταξιοδότησης έγινε μετά τη ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του Γιώργου Κατρούγκαλου (από 12/5/2016 και έπειτα)-, παρουσιάζουν τεράστιες μειώσεις, που σε πολλές περιπτώσεις τα «ψαλίδια» αγγίζουν και το 40%. Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, οι απώλειες των ΕΚΑΣ, ΕΦΑΠΑΞ, μερίσματος και επικουρικής σύνταξης έχουν «ισοπεδώσει» το ενδεχόμενο οι μελλοντικοί συνταξιούχοι να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Μάλιστα, ο Νίκος Καλάκος τονίζει στο Newsbomb.gr ότι, όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέσα στα επόμενα χρόνια, «θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ύφεση, την υψηλή ανεργία, τις συνεχώς μειούμενες αποδοχές και την υπερφορολόγηση, με αποτέλεσμα να καταλήξουν να εισπράττουν μία σύνταξη των 500 ή 600 ευρώ, καθώς για να μπορέσει κάποιος να αγγίξει τετραψήφιο ποσό, θα πρέπει να έχει δουλέψει τουλάχιστον 35 χρόνια, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του εργασιακού του βίου να ελάμβανε μισθό από 2.000 έως 2.500 ευρώ! Τώρα, πόσο εφικτό είναι αυτό με τους εκατομμύρια ανέργους και την μακροχρόνια ύφεση;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε ο Νίκος Καλάκος στο Newsbomb.gr, στις περιπτώσεις πλήρους σύνταξης γήρατος, οι αποδοχές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ στα 15, 17 και 20 χρόνια ασφάλισης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζουν στοιχεία και αποτελέσματα μελλοντικών συντάξεων βάσει των μισθών που δίνονται κατά μέσο όρο σήμερα.
ΠΙΝΑΚΑΣ 1 
ΠΙΝΑΚΑΣ 1
  • Να σημειωθεί ότι οι νέες συντάξεις χηρείας διαμορφώνονται στο 50% των παραπάνω ποσών, ενώ από όλα τα ποσά πρέπει να αφαιρεθεί η εισφορά του 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Τα στοιχεία που παροθσιάζει ο ΠΙΝΑΚΑΣ 2, αφορούν σε μειωμένες/ πρόωρες συντάξεις γήρατος, πάλι στα 15,17 και 20 χρόνια εργασίας, και με συντάξιμες αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΠΙΝΑΚΑΣ 2
  • Μείωση 60/200 (30%) 
ΠΙΝΑΚΑΣ 3
ΠΙΝΑΚΑΣ 3
  • -6% εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ
ΠΙΝΑΚΑΣ 4
ΠΙΝΑΚΑΣ 4
  •  -6% εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ
Προσοχή: Στις νέες συντάξεις υπολογίζεται η εισφορά υπέρ υγείας, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες κατά 6%. Επίσης, οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν και φόρο εισοδήματος (εφόσον η σύνταξή τους ξεπερνά το αφορολόγητο) αλλά και εισφορά αλληλεγγύης. 

Πιθανοί... «συνδυασμοί» για τετραψήφιο ποσό σύνταξης!

  • με 30 χρόνια ασφάλισης/ συντάξιμες αποδοχές άνω των 4.000 ευρώ
  • με 35 χρόνια ασφάλισης/συντάξιμες αποδοχές άνω των 2.600 ευρώ
  • με 40 χρόνια ασφάλισης/συντάξιμες αποδοχές γύρω στα 2.000 ευρώ

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες