Συνεδρίαση ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου Ιθαγένειας 2015 – Ερώτηση στην Βουλή - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

Συνεδρίαση ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου Ιθαγένειας 2015 – Ερώτηση στην Βουλή

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με τις προσφυγές Ελλήνων πολιτών στο ΣτΕ κατά της τελευταίας τροποποίηησης (2015) του νόμου απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας:
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου έγινε κανονικά η συνεδρίαση στο Δ’ τμήμα της Επταμελούς συνθέσεως του
Συμβουλίου της Επικρατείας (οδός Πανεπιστημίου-παλιό Αρσάκειο).
Παρουσιάστηκαν τα επιχειρήματα από τους δικηγόρους και έγινε συζήτηση με τους δικαστές. Δόθηκε προθεσμία έως 7/11 να κατατεθούν υπομνήματα στο ΣτΕ βάσει της συζήτησης και των θεμάτων που τέθηκαν στην συνεδρίαση.
Μετά τις 7/11 και εντός 1-3 μηνών θα βγει η απόφαση, Όπως μας ενημέρωσαν οι δικηγόροι εάν είναι αρνητική η απόφαση θα είναι τελεσίδικη. Εάν είναι θετική, θα προχωρήσει στην ολομέλεια για την τελική απόφαση.
Μια εξέλιξη σε πολιτικό επίπεδο, είναι η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος  ανταποκρινόμενος αυτονόητα σε αίτημα μας (και πάντως προς τιμήν του αν λάβουμε υπόψιν την ποιότητα της σημερινής συνθέσεως της Βουλής που σιωπά…).
Όσοι πολίτες έχουν την δυνατότητα μπορούν να καταθέσουν υποστηρικτικές της υποθέσεως προσφυγές έως τις 7/11
 
Για ότι νεότερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους.
Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας
«‘ελλήνων ευθύνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες