Ο ΣΕΚΕΡΗΣ "ΑΘΩΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ - Αποκαλύψεις διαρροής "μαύρου" χρήματος - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 06, 2017

Ο ΣΕΚΕΡΗΣ "ΑΘΩΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ - Αποκαλύψεις διαρροής "μαύρου" χρήματος

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2017 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε την κατάθεσή του ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης, στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας Siemens, που λάδωνε απλοχέρηδες κυβερνητικούς πολιτικούς και όχι μόνο, προκειμένου να αναλαμβάνει έργα του ελληνικού Δημοσίου!  
Η Έδρα του Δικαστηρίου στάθηκε ιδιαίτερα στο e-mail του Ευαγγέλου Σέκερη, το οποίο απέστειλε στον τότε ευρωβουλευτή και μετέπειτα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (31/7/2006), όπου έλεγε: “…γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό…”! Σημείο, το οποίο έμεινε αδιευκρίνιστο στην κατάθεση του κ. Σέκερη την Παρασκευή ενώπιον της Έδρας!  
Ωστόσο, εμείς γράψαμε στην Ελεύθερη Ώρα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου 2017, πως η πληροφορία που έχουμε, κάνει αναφορά για αποκαλύψεις βόμβα από πλευράς του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη, στην συνέχιση της κατάθεσής του, την επομένη ημέρα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017!
Και επιβεβαιωθήκαμε!

Η Telepassport Hellas AE ήταν εταιρεία ξέπλυμα;;

Ο Ευάγγελος Σέκερης έκανε αναφορά στην πάροχο εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telepassport Hellas AE (Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών την 28/12/1998 με αριθμό Μητρώου 41844/01ΑΤ/Β/9827) που ιδρύθηκε το 1998  με τη συμμετοχή ως μετόχου του κατηγορουμένου Ηλία Γεωργίου, Γενικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens! Στην οποία συμμετείχαν ως μέτοχοι και τα δυο παιδιά του, Σωτήριος και Αρχοντία (σημ. η κόρη του έχει παντρευτεί τον γιο του Δημητρίου Νέγρη, υπεύθυνου τομεάρχη της Α΄ ΝΟΔΕ επί προεδρίας στη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ και μετέπειτα Αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί Προεδρίας στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή)! Θυμίζουμε επίσης, την εμπλοκή του Δημητρίου Νέγρη στα “μαύρα ταμεία” της Siemens με τη συμμετοχή της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου με την οποία διατηρούσε 20ετή παράνομο δεσμό!
Στην εν λόγω εταιρεία σύμφωνα με τον μάρτυρα, Αντιπρόεδρος στο ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Σκαρπέλης (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ), Σύμβουλος ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Καραπλής (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ΟΤΕ)! Επίσης, ανέφερε και το όνομα του Νικολάου Μαρνιέρου, ο οποίος ήταν και αυτός μέτοχος στην Telepassport Hellas AE (πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ)!
Εδώ λοιπόν, διαπιστώνουμε ένα μυστήριο αλισβερίσι μεταξύ πρώην υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ καθώς και παιδιών του Ηλία Γεωργίου, που ασφαλώς κάτι πολύ σοβαρό μπορεί να υποκρύπτει και σίγουρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης!

Τι ρόλο παίζει η Clap hand
 
Αξιοσημείωτο επίσης της καταθέσεως του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη, είναι και η αναφορά του, εμμονή του θα λέγαμε, στην ύπαρξη μιας offshore εταιρείας με την επωνυμία Clap hand (μεταφορά στα ελληνικά: παλαμάκια) που κατείχε ποσοστό μετοχών άνω του 50% στην Telepassport Hellas AE!
Μια αποκάλυψη που πιστεύουμε πως θα έχει συνέχεια, αφού μπορεί να υποκρύπτει διαδρομές “μαύρου” χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα!

Ωμή παρέμβαση της Siemens και η μαντική ικανότητα του Γεωργίου

Ο Ευάγγελος Σέκερης τόνισε ιδιαίτερα τις επιστολές που είχε στείλει η Siemens στις
27/8/1993 στον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στέφανο Μάνο και στις 30/8/1993 στον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τονίζοντας σε αυστηρό ύφος πως, είναι απαραίτητη η προσωπική συμβολή τους για να πάρει η γερμανική εταιρεία τον Διεθνή Διαγωνισμό του ΟΤΕ (1,1 εκατ. ψηφιακών παροχών)!
Και το δικό μας ερώτημα, αλλά και του μάρτυρα ήταν, από πού αντλούσε αυτό το δικαίωμα η Siemens, δηλαδή της άμεσης επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό της χώρας; Απλά, εμείς να θυμίσουμε πως, μετά από μερικές ημέρες έπεσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! Τυχαίο; Ίσως!
Όμως ο κ. Σέκερης αναφέρθηκε και σε μια επιστολή (22/1/1993) ακόμη που έστειλε ο κ. Ηλίας Γεωργίου στον τότε νομικό σύμβουλο της Siemens καθηγητή κ. Ιωάννη Καράκωστα, που το 2012 ανέλαβε νομικός σύμβουλος στο Μαξίμου επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και στο τέλος της κατέληγε: Τελειώνοντας θέλω να προσθέσω ότι το όλο θέμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται να προωθηθεί ταχύτατα και να τελειώσει εντός των επομένων μηνών, προφανώς ίσως άλλωστε και για το λόγο ότι μετά την Άνοιξη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο
Είχε μαντικές ικανότητες ο κ. Γεωργίου πού προέβλεψε τις τότε εκλογές, πριν καν αυτές προκηρυχτούν;;

Υπάλληλος της Siemens ο γιος του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη

Ο Ευάγγελος Σέκερης τόνισε επίσης ιδιαίτερα, την υπαλληλική σχέση που είχε για 4 χρόνια ο γιος του Τάσου Μαντέλη, πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Χαράλαμπος Μαντέλης!
Σ΄ αυτόν τον ισχυρισμό του μάρτυρος υπήρξε αντίδραση, αλλά ο Πρόεδρος της Έδρας ήταν ξεκάθαρος πως υπήρξε υπάλληλος της Siemens με το όνομα Χαράλαμπος Μαντέλης!
Εμείς, θα θυμίσουμε πως έχουμε δημοσιεύσει επιστολή της Siemens με ονοματεπώνυμα υπαλλήλων της και στους οποίους έδινε πριμ παραγωγικότητας και στην οποία βρισκόταν και το όνομα του γιου Μαντέλη!

Σύμβαση εχεμύθειας μεταξύ της Siemens και του Ηλία Γεωργίου

Ο Ευάγγελος Σέκερης αναφέρθηκε επίσης πως, με την αποχώρησή τους από τη Siemens, οι Γεωργίου και Καραβέλας συνήψαν με τη Siemens Σύμβαση για παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών για 2 χρόνια!
Επεσήμανε πως τέτοιες πρακτικές γίνονται σε πολυεθνικές εταιρείες!
Ωστόσο, ο μάρτυρας χαρακτήρισε αυτό το διάστημα της διετούς απασχόλησης ως μια αργομισθία του κ. Γεωργίου στη Siemens!
Επειδή όμως δεν διευκρινίστηκε στο δικαστήριο τι είδους Σύμβαση ήτα αυτή, εμείς για μια ακόμη φορά θα σας ενημερώσουμε ότι ήταν Σύμβαση εχεμύθειας! Αφού αυτό ακριβώς αναφέρεται επί της Συμβάσεως και την οποία κατά το παρελθόν είχαμε δημοσιεύσει!
Στο επίμαχο σημείο αναφέρεται:
Δεν θα αποκαλύπτει ( Γεωργίου) σε οποιοδήποτε τρίτο, ούτε θα κάνει χρήση με οποιοδήποτε τρόπο, οποιασδήποτε πληροφορίας ή στοιχείου σχετικών με την επιχείρηση…
Αυτή η Σύμβαση φέρει ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1998 και την υπογράφουν για λογαριασμό της Siemens ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο κ. Δήμος Αλεξανδρής (Προσωπάρχης της Siemens)!
Τι ακριβώς δεν καταλάβατε;;;

Ο Ευάγγελος Σέκερης “αθωώνει” τον Χριστοφοράκο

Ο Ευάγγελος Σέκερης κατά την κατάθεσή του επί της ουσίας προστάτεψε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, επαναλαμβάνοντας πως, δεν είχε καμιά σχέση και εμπλοκή με την υπόθεση του ΟΤΕ και επέρριψε όλη την ευθύνη στην προηγούμενη διοίκηση της Siemens, στους Dombek, Γεωργίου, Καραβέλα, αλλά και στον Μαυρίδη! Όπως, και στο πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο που έχει επαναπαυθεί με την απουσία του Χριστοφοράκου!
Στην ερώτηση δε της Έδρας, γιατί επέλεγε να επικοινωνεί απευθείας με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενημερώνοντάς τον, παρακάμπτοντας τους προϊσταμένους του, στο COM απάντησε: Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, σε επίπεδο μάνατζερ, σε επίπεδο μόρφωσης και αντίληψης, μη συγκρινόμενος με κανέναν άλλο CIO της Siemens!

Πάλι την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

Το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεδριάσει και πάλι στις 13 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας με τον μάρτυρα κ. Ευάγγελο Σέκερη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες