ΒΟΜΒΑ: «Ακινητοποιούν» τους αστυνομικούς στα γραφεία τους! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017

ΒΟΜΒΑ: «Ακινητοποιούν» τους αστυνομικούς στα γραφεία τους!

Λόγω κρίσης και «μαύρης τρύπας» στον προϋπολογισμό της Ελληνικής αστυνομίας, περιορίζονται… οι μετακινήσεις των αστυνομικών οργάνων τα οποία θα δίνουν το παρόν μόνο σε σημαντικά περιστατικά! Με λίγα λόγια, λένε στους ένστολους να μην «κουνάνε ρούπι» από τα γραφεία τους, παρά μόνο αν τύχει κάτι πολύ σοβαρό. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τον «περιορισμό των μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού» που συντάχθηκε τη Δευτέρα και έχει σταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.
Ένα έγγραφο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού τίθεται πλέον σοβαρό θέμα περιορισμού της αστυνόμευσης –και στην Κορινθία- με το ότι αυτό συνεπάγεται για τη μείωση και την πρόληψη της εγκληματικότητας. Όπως προσδιορίζεται στις τωρινές εντολές, «μετακινήσεις βαρύνουσας σημασίας είναι, για παράδειγμα, η μετάβαση σε τόπο τέλεσης εγκλήματος ανθρωποκτονίας, ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κ.λπ.
Στον τόπο που έχουν προκληθεί ζημιές είτε από φυσικά αίτια είτε από ανθρώπινο παράγοντα (π.χ., εμπρησμός, σεισμός, πυρκαγιά από φυσικά αίτια, πλημμύρες, ακραίες καιρικές συνθήκες). Σε τόπο όπου έχουν λάβει ή λαμβάνουν χώρα σημαντικά συμβάντα (απόδραση κρατουμένου, λήψη μέτρων τάξης σε σοβαρές κοινωνικές εκδηλώσεις, έλεγχοι σε σημεία που έχουν υποδειχθεί για τη σύλληψη επικίνδυνων προσώπων που έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις, σοβαρά τροχαία ατυχήματα κ.λπ.
Και αυτή η εντολή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τεράστιων λειτουργικών προβλημάτων στην αστυνομία τα οποία είναι ήδη γνωστά, με τις ελλείψεις σε οχήματα, την προβληματική κατανομή προσωπικού και άλλες αδυναμίες. Βασικό προβληματικό σημείο βεβαίως, θα είναι η πρόληψη. Όταν κάποιος έχει στο μυαλό του να κάνει μια αξιόποινη πράξη και γνωρίζει ότι η περιπολία θα είναι αμελητέα έως μηδενική, τότε τα πράγματα γι΄ αυτόν θα είναι πιο εύκολα. Εδώ στην Κορινθία έχουμε σχεδόν καθημερινά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, δυστυχώς και κακοποίησης κυρίως ηλικιωμένων. Και ένα επιπλέον ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Στο όνομα της κρίσης και της περικοπής δαπανών, (αντί να περικοπούν από αλλού που δίνονται απλόχερα), μπορεί να θυσιάζεται ακόμα και η ασφάλεια, η περιουσία και η σωματική ακεραιότητα των πολιτών;
Γ.Ρ.
http://moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες