Νέα επιχείρηση λάσπης εναντίον του κινήματος κατά της διενέργειας των πλειστηριασμών Νέο “εργαλείο” ο πρόεδρος συμβολαιογράφων Αθήνας Γ. Ρούσκας - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Οκτωβρίου 10, 2017

Νέα επιχείρηση λάσπης εναντίον του κινήματος κατά της διενέργειας των πλειστηριασμών Νέο “εργαλείο” ο πρόεδρος συμβολαιογράφων Αθήνας Γ. Ρούσκας


Από την Παρασκευή 06/10 το πρωί έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια κατασυκοφάντησης των κινημάτων ανθρώπων που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη, προκειμένου να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς κατά των υπαρχόντων ανθρώπων θυμάτων της κρίσης.

Αυτή τη φορά η μέθοδος είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας και το καινούργιο “εργαλείο” για την επιτυχία της μεθόδου είναι ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κ. Γ. Ρούσκας ο οποίος υπέγραψε και δημοσιοποίησε ανακοίνωση με σχετικό προβοκατόρικο περιεχόμενο.

Ο μόνιμος μηχανισμός

Το σύστημα επιβολής των μνημονίων αποτελείται από:
1) ενιαίο κέντρο παραγωγής συκοφαντιών (προφανώς αποτελείται από μία ομάδα μισθοφόρων της επικοινωνίας με εκπροσώπους της τρόικα και ειδικούς “επιστήμονες” που επικουρούν, όπως δικηγόροι οικονομολόγοι κλπ), 

2) ιδιοκτήτες, διευθυντές και δημοσιογράφους συστημικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν τη δουλειά της διασποράς των συκοφαντιών,

3) πολιτικών και μόνιμων στελεχών τομέων του Κράτους (σ.σ: στελέχη οργανισμών, πανεπιστημιακοί κλπ) που κάνουν προκατασκευασμένες δηλώσεις και προτείνουν υποβολιμαίους (σ.σ: από το ενιαίο κέντρο βλ.: 1) τρόπους νέων μέτρων και πολιτικών καταστολής με βάση τις διεσπαρμένες συκοφαντίες.

Το σύστημα αυτό κατά καιρούς χρησιμοποιεί πρόθυμους παράγοντες της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, συνήθως ανθρώπους που έχουν συμφέρον (οικονομικό) ή κάποια αδυναμία (χρέη, προβλήματα με την δικαιοσύνη κλπ) προκειμένου να συνδράμουν για την αληθοφανή κατασκευή της συκοφαντίας.

———————————————————————–
Η νέα προπαγάνδα

Την Παρασκευή 6/10 δόθηκε στη δημοσιότητα μία κατάπτυστη ανακοίνωση του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου, κ. Γ. Ρούσκα.
Σε αυτήν γινόταν προσπάθεια να κατασκευαστεί το επιχείρημα ότι τάχα οι διαμαρτυρόμενοι εναντίον των πλειστηριασμών εμπόδισαν τον εκπλειστηριασμό κατά περιουσιών πλούσιων οφειλετών και όχι κατά αντίστοιχων, μικρών ακινήτων ανθρώπων οι οποίοι βιαίως εκπτωχεύτηκαν από το σύστημα με τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, η ανακοίνωση ξεκινά με την ψευδή και επίπλαστη δήλωση ότι οι πλειστηριασμοί που γίνονται έως σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την πρώτη κατοικία και στην συνέχεια, δίνει δύο παραδείγματα ιδιοκτησιών των οποίων ο πλειστηριασμός δεν έγινε, εξαιτίας τάχα της ματαίωσης από τις διαμαρτυρίες των κινημάτων*.

Η αλήθεια
Εδώ και δύο με τρία χρόνια στα πινάκια των πλειστηριασμών κάθε Τετάρτη υπάρχουν πολλές υποθέσεις ακινήτων για το οποία έχει κινηθεί η διαδικασία του πλειστηριασμού. Οι πολίτες που μαζικά παρίστανται για να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς περιουσιών εκπτωχευμένων συμπολιτών μας από την κατασκευασμένη κρίση, δεν υπάρχει διαδικασία που να τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν από τα πινάκια αφενός να εμποδίσουν τις υποθέσεις των φτωχών και αφετέρου να επιτρέψουν τις υποθέσεις των πρώην ή και νυν πλουσίων που έχουν επιλέξει να μην πληρώνουν.
Έτσι, συμβαίνει να ματαιώνονται από τις διαμαρτυρίες οι πολλές υποθέσεις πλειστηριασμών εναντίον φτωχών και της πρώτης ή της μοναδικής τους περιουσίας και οι ελάχιστες υποθέσεις πρώην ή νυν πλουσίων.
Την διαδικασία αυτή την γνωρίζει πολύ καλά ακόμη και ο πιο νέος συμβολαιογράφος στο πιο ακριτικό νομό της Ελλάδας. Ασφαλώς, εκείνο που γνωρίζει και ο τελευταίος συμβολαιογράφος της επαρχίας, δεν το αγνοεί ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων της Αθήνας κ. Γ. Ρούσκας, δηλαδή πως η διαδικασία από την φύση της είναι τέτοια. Συνεπώς, η ανακοίνωσή του δεν βγήκε για δίκαιο λόγο, αλλάγια να προσφερθεί ως υπηρεσία σε εκείνα τα κέντρα που εξαπολύουν νέα, πιο κίτρινη, πιο αισχρή επίθεση εναντίον της αντίστασης των πολιτών που αγωνίζονται για να προστατευθεί η περιουσία των εκπτωχευμένων συμπολιτών μας.

Η ανακοίνωση θέλει να αντιστρέψει την αλήθεια των όσων γίνονται εδώ και χρόνια στους αγώνες στα Ειρηνοδικεία. Θέλει να δώσει την αφορμή να αναμεταδώσουν τα μίσθαρνα μέσα ενημέρωσης ότι τάχα στα Ειρηνοδικεία δεν σώζονται από το κίνημα πολιτών οι 9 στις 10 υποθέσεις του πινακίου κάθε αίθουσας που αφορούν σε φτωχούς συμπολίτες, αλλά ότι γίνονται οι κινητοποιήσεις για να “σώζεται” η μία περίπτωση στις 10 κάποιου πλούσιου κακοπληρωτή!!!

Αντί ο κ. Γ. Ρούσκας να εκδώσει μία ανακοίνωση με την οποία να αναρωτιέται με καχυποψία γιατί το μνημονιακό κρατικό σύστημα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια τα τελευταία χρόνια να διαχωρίσει τα πινάκια των πλειστηριασμών με τις ελάχιστες υποθέσεις μεγάλων περιουσιών επιχειρηματιών κλπ, από τους δεκάδες πλειστηριασμούς μοναδικής περιουσίας ή πρώτης κατοικίας των εκπτωχευμένων πολιτών, αυτός δημοσιοποίησε ανακοίνωση διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη σαν να είναι δεδομένο το αντίθετο, δηλαδή ότι οι αλληλέγγυοι που μάχονται στα Ειρηνοδικεία προστρέχουν για να σώσουν την μεγάλη περιουσία των δήθεν «μπαταχτζήδων».

Αλληλέγγυοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την διαμόρφωση του πινακίου των πλειστηριασμών!!!

Βεβαίως, πως να κάνει κάτι τέτοιο ο κ. Γ. Ρούσκας; 

Όσοι έχουν παρευρεθεί σε Ειρηνοδικεία τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα προκλητικά και συνήθως λούμπεν ανθρωποειδή «κοράκια» που εμφανίζονται – ειδικά στα Ειρηνοδικεία των μεγάλων πόλεων της χώρας και ιδιαιτέρως της Αθήνας – βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με συμβολαιογραφικά γραφεία με τα οποία «συνεργάζονταν» για την αρπαγή περιουσιών και πριν τα μνημόνια. Μετά τα μνημόνια η «συνεργασία» τους έγινε πιο φανατική και πιο βαθιά, με βάση το δωσιλογικό στοιχείο που προστέθηκε και την σαφώς μεγαλύτερη «ύλη» για πλουτισμό από την καταστροφή πολιτών.

————————————————————————–

Γιώργος Ρούσκας Πρόεδρος Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας
————————————————————————-
Ο κ. Γ. Ρούσκας
Είναι πολύ γνωστός ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Αθήνας για την θέση του και για την στάση του όσο αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Όχι τυχαία βρίσκεται πολύ συχνά φιλοξενούμενος στα συστημικά ΜΜΕ για να υποστηρίξει την προπαγάνδα τους υπέρ των μνημονιακών πολιτικών, αν και προτιμά τις τηλεφωνικές παρουσίες από τις αυτοπρόσωπες στις εκπομπές. Μάλλον θεωρεί ότι είναι καλύτερο να μην γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι το πρόσωπο του ή να το ξεχάσουν, για να αποφεύγονται τυχόν δυσάρεστες συναντήσεις με πολίτες σε δημόσιους χώρους.
Ωστόσο, ο συμβολαιογράφος κ. Γ. Ρούσκας, καίτοι υπηρετεί τον χώρο του νόμου με την ευρύτερη έννοια, είχε προβλήματα με τον νόμο με την καθ’ εαυτή έννοια του, αφού το 2016 κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση που ονομάστηκε “κύκλωμα των ακινήτων” ή “παραδικαστικό 2” **.
Η υπόθεση αφορούσε σε ένα σύστημα δημόσιων υπαλλήλων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μηχανικών και άλλων, οι οποίοι εντόπιζαν ακίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν τηρούσαν διαρκείς σχέσεις με αυτά και με παράνομους τρόπους τα οικειοποιούνταν με σκοπό τον πλουτισμό.

rouskas

Περιέργως πως, η δίκη κατέληξε με έναν απροσδόκητο τρόπο ***. Καίτοι το κατηγορητήριο ήταν ισχυρό και “δεμένο” με ηχογραφήσεις από τον “κοριό” των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Γ. Ρούσκα, απηλλάγησαν μέσα σε μία ημέρα με ομόφωνη απόφαση, ύστερα από περίεργη ανάκληση κατάθεσης κορυφαίου μάρτυρα κατηγορίας και αφαίρεσης του υλικού των ηχογραφήσεων από την δικογραφία διότι κρίθηκαν παράνομές!!!.

Τέτοιες ιστορίες βάζουν σε υποψία και το πιο αθώο μυαλό ανυποψίαστων αναγνωστών ότι όλο και κάτι μπορεί να χρωστάει στο σύστημα καθένας που πέφτει από τον 10ο όροφο πολυκατοικίας και σώζεται στεκούμενος όρθιος…
Τα “γραμμάτια” προς το σύστημα όμως, αργά ή γρήγορα, επιβάλλεται να ξεπληρώνονται.

Ο ρόλος των ΜΜΕ και σκοπός της νέας προπαγάνδας

Μετά την προβοκατόρικη ανακοίνωση του κ. Γ. Ρούσκα για λογαριασμό του συλλόγου συμβολαιογράφων στις 6/10, τα συστημικά ΜΜΕ με επικεφαλής τον ΣΚΑΙ, αλλά και την ΕΡΤ αυτήν την φορά, μετέδιδαν επαναλαμβανόμενα και επίμονα υπονοούμενα ότι με “απόδειξη” την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων στοιχειοθετείται τάχα η υποψία πως την αντίδραση πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς την υποστηρίζουν και την συντονίζουν στο παρασκήνιο οι πλούσιοι επιχειρηματίες που έχουν αποφασίσει να μην πληρώνουν τα χρέη τους, ώστε να γλυτώνουν τον πλειστηριασμό των ακινήτων τους.
————————————————————————–
Γιατί τώρα;

Με λίγα λόγια, από την Παρασκευή 6/10 ξεκίνησε μία νέα πιο χυδαία προσπάθεια σπίλωσης των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς με σκοπό να διασκορπιστούν υποψίες σε πολίτες που συμμετέχουν στους αγώνες, προκειμένου να πάψουν να συμμετέχουν σε αυτούς.
Και μάλιστα τώρα, που, αφενός εντείνονται οι “πιέσεις” των δανειστών να κλαπούν δια των πλειστηριασμών οι περιουσίες του λαού με σκοπό το όφελος κερδοσκοπικών εταιρειών και τραπεζών, αφετέρου ετοιμάζεται πυρετωδώς να λειτουργήσει το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε να διευκολυνθεί η υφαρπαγή με συντομότερους και πιο φασιστικούς τρόπους.
Δηλαδή η νέα βδελυρή προπαγάνδα εξαπολύεται ακριβώς την ώρα που το κίνημα καλεί στις τάξεις του όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας, κάθε φύλου, ώστε με την μαζικότητα των διαδηλώσεων και παρεμβάσεων να αποτραπεί η επίθεση στα σπίτια των οικογενειών των Ελλήνων πολιτών.
————————————————————————-

Τι πρέπει να γίνει;
Οι πολίτες, με αφορμή αυτήν την νέα καμπάνια χυδαίας συκοφαντίας εναντίον των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών από τα συστημικά ΜΜΕ και τα κόμματα των καταστροφικών μνημονίων, θα πρέπει να μην αμφιβάλουν πια για το αν αξίζει ο κόπος να συμμετέχουν στις μαζικές δράσεις ενισχύοντας το κίνημα σε κάθε Ειρηνοδικείο, σε κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο που αναλαμβάνει εργολαβίες δωσιλογισμού με εκπλειστηριασμούς που θα γίνονται σε κάθε γειτονιά.
Ας μην έχουν καμία αμφιβολία οι πολίτες ότι αργά ή γρήγορα οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής τους θα βρεθεί να χάνει το σπίτι του και όποια άλλη περιουσία έχει. Σκοπός του μνημονιακού συστήματος είναι να απογυμνωθεί από κάθε είδους μέσων προστασίας κάθε κοινωνική τάξη, εκτός από την αστική, δηλαδή τους πλούσιους, και μίας μικρής ομάδας δουλικών της.
Θα απαλλοτριώσουν, με πρόσχημα τα χρέη και με την μέθοδο της υπερχρέωσης ή της κατάσχεσης ή και των δύο, την όποια ατομική περιουσία κάθε Έλληνα πολίτη, εκτός από αυτή που κατέχουν οι “συνεργάτες” του ελληνικού και του ευρωγερμανικού τραπεζικοεπιχειρηματικού κατεστημένου.

Ποια μπορεί να είναι η κατάληξη αυτής της τεχνητής κρίσης;

Μία ισοπεδωμένη, χωρίς δημόσιους και ατομικούς πόρους κοινωνία, χωρίς την δυνατότητα διαμαρτυρίας, αντίστασης και εγκλωβισμένη στην προπαγάνδα και την χαζολογία των μνημονιακών μέσων “ενημέρωσης”, θα εργάζεται φθηνά (σ.σ: για να μην μπορεί να ξεχρεώνει ποτέσυνεχώς και αδιαμαρτύρητα, για την παραγωγή νέου πλούτου γι’ αυτούς που μας καταστρέφουν με τα μνημόνια και την αστική τους οικονομία που ονομάζεται καπιταλισμός.

Κάποιοι παλαιότερα νόμιζαν ότι είχαν ανακαλύψει το «κόλπο» των καπιταλιστών για να αυξάνουν τα κέρδη τους, χωρίς προβλήματα. Έλεγαν, ότι θα βάλουν τα ρομπότ να δουλεύουν στην θέση των ανθρώπων. Τα ρομπότ που δεν συνδικαλίζονται και δεν κάνουν απεργίες και επαναστάσεις κλπ…

Ξέχασαν όμως ότι τα ρομπότ είναι μηχανές και από τις μηχανές δεν μπορεί να παραχθεί υπεραξία από την οποία πλουτίζει ο καπιταλισμός. Τα ρομπότ δεν μισθοδοτούνται, ούτε μπορούν να συσσωρεύουν αξίες από την εργασία τους, ούτε να καταναλώνουν, ούτε να αποταμιεύουν. 

Είναι βασική προϋπόθεση του καπιταλισμού να υπάρχει άνθρωπος του οποίου την παραγωγή πλούτου να εκμεταλλεύεται ένας άλλος άνθρωπος (σ.σ: ο εκμεταλλευτής) για να πλουτίζει, αλλιώς, ο πλούτος αργά ή γρήγορα θα είναι αναγκαστικό να διαιρεθεί σε περισσότερους, αν χρειαστεί ακόμη και με την βία.

Αν όμως βίαια εκπτωχευθεί και εντέλει ζωοποιηθεί το ανθρώπινο γένος που εργάζεται, αλλά και αυτό που είναι άνεργο από τα μνημόνια κάθε είδους που εφαρμόζει σε όλο τον κόσμο ο καπιταλισμός, τότε οι μεν θα εργάζονται λοβοτομημένα, μηχανικά και φθηνά, όπως τα ρομπότ, ενώ οι δε θα αποζημιώνονται με ψίχουλα για να αργοσαπίζουν στην ανεργία, να αναπαράγουν υποψήφιους, εκ γενετής υπερχρεωμένους μελλοντικούς εργάτες και να αποβιώνουν.

——————————————————-
——————————————————-

ΠΗΓΕΣ: 
1*) Γ. Ρούσκας 6/10/17, «Ανακοίνωση προέδρου Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών», http://enotariat.gr/?p=3228τελευταία πρόσβαση 7|10|17.

2**) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 2/2/16, “Δίκη Μαμούθ ξεκινά σήμερα για το”παραδικαστικό 2”http://www.kathimerini.gr/895358/article/epikairothta/ellada/dikh-mamoy8-3ekina-shmera-gia-to-paradikastiko-2 , τελευταία προσπέλαση 6/10/17.
3***) ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ, “Αθώωσαν τους κατηγορούμενους για το “παραδικαστικό κύκλωμα 2”http://www.koutipandoras.gr/article/athoosan-toys-katigoroymenoys-gia-paradikastiko-kykloma-2, τελευταία πρόσβαση 6/10/17.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες