ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


BlackFriday οργανώνουν για ακόμα μια χρονιά  οιμεγαλοεργοδότες του κλάδου την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν τα ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει από την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα  χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο.
Δεν είναιμόνο η Παρασκευή 24 Νοέμβρη που οι εργαζόμενοι θα δουλέψουνατέλειωτεςώρες  με τροποποιημένα τα προγράμματα τους με αλλαγή στα ρεπό τους και θα δουλέψουνκάτωαπόκαθεστώςμεγάληςπίεσηςαλλά και οι μέρες πριν και μετά απ αυτή την ημερομηνία. Ήδηέχειπροηγηθεί η περίοδος που από το Μάιομέχρι τον Οκτώβρη τα καταστήματαάνοιξαν 32 Κυριακέςβάσει του νόμου 4472/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έπεταισυνέχεια με την έναρξη του εορταστικούωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 17-24-31 Δεκέμβρη.
Οι μεγάλοιεργοδότες και οι πολυεθνικές στο κλάδο του Εμπορίουέχονταςμοναδικό κριτήριο την αύξηση των κερδών τους σμπαραλιάζουν κάθεεργασιακό δικαίωμαχτυπούν το σταθερόημερήσιοχρόνοεργασίας.Καταστρατηγούνακόμα και τις ελεεινέςατομικέςσυμβάσεις που εφαρμόζονται στονκλάδο.
Αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουνεξασφαλίσει  απ όλες τις κυβερνήσειςπρώην και νυν έχουνλυμένα τα χέρια να επιβάλλουνότι όρους εργασίας θέλουν.
Αυτόενισχύεταιακόμηπερισσότερο με την απουσίαΣυλλογικήςΣύμβασηςΕργασίας.
Απαντάμε στην επίθεση των μεγαλοεργοδοτών που θα κλιμακωθεί  κι  άλλο το επόμενοδιάστημα με την οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο το ΣύλλογοΙδιωτικώνΥπάλληλων ν.Κορινθίας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφουςεμποροϋπαλλήλους να μην υποκύπτουν σ αυτή την επίθεση.Νααπευθυνθούν στο σωματείο τους για νααπαιτήσουμεμαζί να σταματήσειαυτό το αίσχος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίοςχρόνοςξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένωνανάμεσα στις βάρδιες.
  • Οι εργαζόμενοι να πάρουνεπιπλέονρεπό .
  • Να πληρωθούνκανονικά οι παραπάνωώρες των εργαζομένων.
  • Να τηρηθεί το κανονικάωράριοεργασίας των εργαζομένων
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Όσο τους επιτρέπουμε να μας περνάνε το φόβο της ανεργίαςόσοείμαστεανοργάνωτοι και μόνοι μας τόσο η επίθεση θα εντείνεταιτόσο θα χάνουμε τα δικαιώματα μας.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Νομοθετικήκατοχύρωση της ΚυριακάτικηςΑργίας
  • Κατάργησηόλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο
  • ΥπογραφήΣυλλογικήςΣύμβασηςΕργασίας με κατάργηση της μερικήςαπασχόλησης.
  • Μόνιμη κα σταθερήδουλειά για όλους.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                   Η γραμματέας
Μαρία Παπαδάκη             Φρόσω Τσαρμπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες