ΤΑ “ΜΑΥΡΑ”, Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2017

ΤΑ “ΜΑΥΡΑ”, Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ, Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΙ…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα δημοσίευσα το άρθρο μου: “Η αλητεία της δημοσιογραφίας κυβερνά τον Τόπο μας – ο Λάτσης, ο Κωνσταντόπουλος, ο Σημίτης και ο Κακαουνάκης…”!
Αυτό το άρθρο μου βασίσθηκε σε καταγγελίες που είχε κάνει κατά το παρελθόν ο έντιμος – εκ του αποτελέσματος – δημοσιογράφος Νίκος Ρούσσης, ο οποίος ανέφερε χρονολογικά μια σειρά από γεγονότα που συνέβησαν στην πολυετή δημοσιογραφική απασχόλησή του σε διάφορα Συγκροτήματα, όπου καταγράφηκε η απόλυτη ανεντιμότητα και διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών!
Διαβάζοντας κάποιος αυτές τις καταγγελίες του πραγματικού και μαχητικού δημοσιογράφου κ. Ρούσση, θα ανατρίχιαζε, θα οργιζόταν, θα σιχαινόταν, με τη δημιουργία ενός ομφάλιου λώρου, των πολιτικών, των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών, που έχει σφίξει το κορμί του Έλληνα και το έχει θρυμματίσει!
Θα διαπίστωνε τι εστί Λάτσης, Κακαουνάκης, Καραπαναγιώτης, Μαυρομάτης, Λαμπράκης, Κωνσταντόπουλος, Σημίτης κ.α.!   
Θα διαπίστωνε πως στήθηκε η διαπλοκή προς εξυπηρέτηση συμφερόντων στα χρόνια της επάρατης Μεταπολίτευσης!

Η …αδέσμευτη δημοσιογραφία, με τα φακελάκια της

Ωστόσο, εμείς δεν θα σταματήσουμε στις συγκλονιστικές καταγγελίες του Νίκου Ρούσση που παρουσιάσαμε στο παραπάνω αναφερόμενο άρθρο μας! Αναζητώντας στο ελεύθερο διαδίκτυο – προς το παρόν – κι άλλη συγκλονιστική αλήθεια, βρήκαμε δημοσιευμένο στα “Αττικά Νέα”, της καλής φίλης μου αντι-συστημικής δημοσιογράφου Πόπης Σουφλή, το άρθρο του Νίκου Ρούσση: “Η …αδέσμευτη δημοσιογραφία, με τα φακελάκια της”!  
«Βρισκόμαστε στη περίοδο 1990-1992: Όντας άνεργος, μετά το κλείσιμο της “Πρώτης”, αναζητούσα επί ματαίω εργασία, στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της εποχής, καθ΄ όσον οι εφημερίδες με είχαν αποκλείσει!

Τα “μαύρα”, ο Αλαφούζος, ο Ρουμπάτης και ο Βαξεβάνης…
  
Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το Γιάννη Ρουμπάτη (σημερινό επικεφαλής της ΕΥΠ, πρώην στενό συνεργάτη του Κοσκωτά στην “ΓΡΑΜΜΗ ΑΕ” και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου), που μου πρότεινε να πάω να δουλέψω μαζί του, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή που είχε στον Σκάϊ, με τον εμπνευσμένο τίτλο “Κι΄ αύριο ημέρα είναι”!
Ξαφνιάστηκα, είναι η αλήθεια, με την “εξέλιξη” του συναδέλφου αλλά – λόγω του ότι, ως συνήθως, είχα απόλυτη ανάγκη από δουλειά – πήγα και τον είδα!   
Μου γνώρισε το “δεξί χέρι” της εκπομπής του, τον Κώστα τον Βαξεβάνη και χωρίς δεύτερη με πήγε στον …Αλαφούζο!
Χαμογελαστός ο Γιάννης, με χαιρέτησε, μου είπε ότι χάρηκε που με γνώρισε προσωπικά και μετά μου ανακοίνωσε ότι, ο μηνιαίος μισθός μου θα ήτανε 400 χιλιάδες δραχμές, τα μισά με μισθολόγιο, το ένα τρίτο με ΔΠΥ (δελτίο παροχής υπηρεσιών) και το άλλο ένα τρίτο …μαύρα!  
Τι θα πει “μαύρα”, τον ρώτησα…
Θα πει ότι, τον μισθό σου θα τον παίρνεις κανονικά, θα κόβεις κι ένα ΔΠΥ για τα εκατό χιλιάρικα και τα υπόλοιπα θα πηγαίνεις μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο λογιστήριο και θα τα παίρνεις χωρίς παραστατικά, χέρι με χέρι!  
Κατάλαβες; μου λέει!
Κατάλαβα του απάντησα και ξεκίνησα τη δουλειά!

Το πολιτικό αλαλούμ της περιόδου 1989-1990

Έναν χρόνο πριν, στις εκλογές του 1989, κανένα κόμμα δεν είχε μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και δημιουργήθηκε κυβέρνηση κοινής αποδοχής Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού της Αριστεράς με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη! Κατά την διάρκεια της συγκυβερνήσεως, οι καταγγελίες σε βάρος στελεχών της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για οικονομικά σκάνδαλα, οδήγησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο στο τέλος θα τον αθωώσει! Εν τω μεταξύ, είχε μεσολαβήσει ι οικουμενική Κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα και η εκλογική νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 1990, με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Κάργα αντιδεξιός από την φύση μου, ξεκίνησα μια σειρά ρεπορτάζ, για την απόπειρα της κυβερνήσεως Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει την πολεμική βιομηχανία της ΠΥΡΚΑΛ, να καταργήσει (όπως το έκανε) το Σώμα Ορκωτών Λογιστών, που έκανε ελέγχους σε όλες τις εταιρείες και έβγαζε …λαγούς και να ξεπουλήσει την πάλαι ποτέ κραταιά ελληνική τσιμεντοβιομηχανία, την ΑΓΕΤ Ηρακλής!  

Η εκπομπή που έσπειρε πολιτική θύελλα

Για κάνα εξάμηνο δεν είχαμε πρόβλημα, μέχρι την στιγμή που ο Ρουμπάτης, έφυγε για διήμερη αποστολή (δεν θυμάμαι πού) και ανέλαβα εγώ, για δυο βράδια την ευθύνη της εκπομπής! Τότε ήταν πολύ υψηλά στην ειδησεογραφία η προσπάθεια της κυβερνήσεως Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ!  
Κάλεσα, λοιπόν, με δική μου πρωτοβουλία, στο στούντιο της εκπομπής, τα παιδιά της ΑΣΚΕ (Ανώτατη Συνέλευση Κοινωνικού Ελέγχου) του ΟΤΕ, τον Γιώργο Σκαρπέλη (ΠΑΣΟΚ και είναι προφυλακισμένος), τον Παναγιώτη Κελαϊδή (γνήσιος αριστερός που τον έχω χάσει από τότε) και τον Δημήτρη Στρατούλη (του Συνασπισμού που μεταβλήθηκε σε Συριζαίο και τώρα τραβολογιέται με τους ανεπάγγελτους του Λαφαζάνη)!    
Η κουβέντα, on air, ξεκίνησε λίγο χαλαρά, επάνω στις διαφαινόμενες επιδιώξεις του Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ και να τον δώσει στην Αμερικανική ALCATEL, μέχρι την στιγμή που έκανα την ερώτηση – κλειδί: Αυτός που θα πάρει τον ΟΤΕ, θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του που αφορούν σε καταγραφή συνομιλιών πολιτών, επικοινωνιακά δίκτυα με άλλες γειτονικές χώρες και στα δίκτυα απορρήτων με τις Ένοπλες Δυνάμεις;  
Τα παιδιά, σαν έτοιμα από καιρό, απασφάλισαν και τα ξέρασαν όλα!  
Οι αποκαλύψεις έγιναν πρωτοσέλιδα, σ΄ όλες σχεδόν τις εφημερίδες της επομένης ημέρας και ο Μητσοτάκης αναγκάσθηκε, κάτω από τη γενικότερη κατακραυγή, να πάει πίσω τα σχέδιά του, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ!  
(σ.σ. Ο ΟΤΕ δεν δόθηκε στην ALCATEL και Αντώνης Σαμαράς και Siemens ανέτρεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας όλες τις μεγάλες Συμβάσεις του ΟΤΕ, η Siemens και η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη)!

“Μαύρα” Νίκο Χατζηνικολάου, “μαύρα” Γιώργη Τράγκα;;;;

Όταν επέστρεψε ο Ρουμπάτης και πληροφορήθηκε τα καθέκαστα κατέβασε τα μούτρα του μέχρι το πάτωμα και – γι ανα μην σας κουράζω – μετά από ένα δεκαπενθήμερο και κατόπιν συνεννοήσεως με την Διοίκηση, με ξαπέστειλε στο ειδησεογραφικό τμήμα του ραδιοσταθμού, όπου τις ειδήσεις παρουσίαζε, κάθε μεσημέρι, ο Άρης Πορτοσάλτε (σ.σ. την εποχή εκείνη το ραδιόφωνο του Σκάι ήταν μακράν ο πρώτος σταθμός ακροαματικότητας)!      
Εγώ, πάντως, τον μισθό μου τον έπαιρνα, τα λεφτά με ΔΠΥ τα έπαιρνα, αλλά δεν αισθανόμουν καθόλου καλά, όταν στηνόμουν στην ουρά μαζί με τον Κακαουνάκη, τον Τράγκα, τον Χατζηνικολάου, τον Κούλογλου (σ.σ. Ο Στέλιος Κούλογλου είναι σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, “χτυπώντας” με τους συντρόφους του την φοροκλοπή) και άλλους, για να πάρω τις 100 χιλιάδες δραχμές “μαύρα” από τη “μαύρη” σακούλα που τα έβγαζε μια πολύ όμορφη και σέξι γκόμενα που ήτανε επικεφαλής στο λογιστήριο του Αλαφούζου!  

Μίζα Ντόρα Μπακογιάννη;;

Λόγω της εξειδικεύσεώς μου στα αποκλειστικά θέματα, ο Πορτοσάλτε συνήθιζε να με φωνάζει, πριν ν΄ αρχίσει την εκφώνηση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων και να με ρωτάει on air, τι έχουμε σήμερα Νίκο!
Οι δημοσιογραφάρες της εποχής, τότε, αναλώνονταν σε εκθέσεις ιδεών σχετικά με το πού βρίσκονταν οι συζητήσεις μεταξύ της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και του μαφιόζου Παντσαβόλτα, για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην …Καλτσεστρούτσι!   
Ένα μεσημέρι, λοιπόν, κοντά στις εκλογές του 1992, έσκασα στο στούντιο και άφησα σύξυλο τον Πορτοσάλτε, λέγοντας…
Σήμερα Άρη, έχω να κάνω μια συνταρακτική αποκάλυψη! Η συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Καλτσεστρούτσι για την εκχώρηση της ΑΓΕΤ έχει ολοκληρωθεί και χθες, πήγαν στην Ζούγκερ Κάντοναλ Μπανκ της Ελβετίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μανούσος Γρυλλάκης (σωματοφύλακας της οικογένειας) και η Μαρίκα και εισέπραξαν την μίζα, για λογαριασμό του ψηλού, ύψους 12,5 δις δραχμών σε συνάλλαγμα!   
Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις Νίκο, μου λέει κάτωχρος ο Πορτοσάλτε!
Όχι, του απαντώ, νομίζω ότι τα είπα όλα!
Στα χέρια μου δεν είχα κανένα στοιχείο. Μόνο τη διαβεβαίωση της Αντιμάφια της Ιταλίας που, παρακολουθώντας τον Παντσαβόλτα για να τον στριμώξει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έπεσαν επάνω στην οικογένεια Μητσοτάκη που έπαιρνε τα …τουλά!
Αν χρειασθεί, θα σου στείλουμε το “εξτρέ” της συναλλαγής και θα ΄λθουμε να καταθέσουμε ως μάρτυρες υπερασπίσεώς σου, μου είπαν!       
Για την ιστορία να πω, ότι τότε δεν κουνήθηκε ούτε δεξιός πούστης, δεν υπήρξε καμιά αγωγή εναντίον μου, ο Μητσοτάκης έχασε τις εκλογές του 1992 και αμέσως μετά εγώ απολύθηκα…  
Το Σύστημα όταν το ενοχλείς, εκδικείται…
Με φώναξε ο κάργα αριστερός διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, ο Κώστας ο Κιμπουρόπουλος και μου είπε ότι λυπάται πολύ αλλά θα έπρεπε εγώ και τρεις τεχνικοί να πάρουμε την άγουσα προς την ανεργία, καθόσον, όπως είπε, “μας άγγιξαν οι περικοπές”!
Εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπές “άντε γαμήσου κι εσύ και η αριστερά που εκπροσωπείς” και εγώ, για μια ακόμη φορά, έπεσα στα θολά νερά της ανεργίας, με την υπερηφάνεια ότι κατόρθωσα να ρίξω μια κυβέρνηση!
Αν δεν καταλάβατε κάτι, για την τρέχουσα σημερινή κατάσταση, ρωτήστε με…
Αν μπορώ θα σας εξηγήσω…»!
Μου φαίνεται πως εξηγήσεις άλλοι οφείλουν να δώσουν! Τουλάχιστον όσοι από τους παραπάνω αναφερόμενους βρίσκονται εν ζωή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες