Σουφλέ Με Ψωμί Από Την Αργυρώ - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2017

Σουφλέ Με Ψωμί Από Την Αργυρώ

Υλικά Συνταγής

    400 γραμ.  ψωμί για τοστ Σταρένιο με φυσικό προζύμι
    200 γραμ. κασέρι τριμμένο
    250 γραμ. ζαμπόν
    4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    3 φλ. γάλα φρέσκο
    1 φλ. κρέμα γάλακτος light
    5 μεγάλα αυγά
    2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
    φρεσκοτριμένο πιπέρι
    αλάτι κατά βούληση
    λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
    πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αφήνουμε στον πάγκο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για το σουφλέ με ψωμί, και να στεγνώσουν ελαφρά.



Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το κασέρι τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δύο πρέζες μοσχοκάρυδο. Τρίβουμε πιπέρι.

Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά. Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγών-γάλατος.

Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε. Ιδανικά όμως, για αφράτο αποτέλεσμα σας προτείνω να τα σκεπάσετε με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήσετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη νύχτα).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο και σερβίρουμε (βγάζουμε κουταλιές, δεν κόβεται) με πράσινη σαλάτα.

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες