Πάνω Από 1 Εκατ. Έλληνες Με Δεσμευμένους Λογαριασμούς... - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2017

Πάνω Από 1 Εκατ. Έλληνες Με Δεσμευμένους Λογαριασμούς...


Τον Οκτώβριο έγιναν 1.014.295 δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι αντιστοιχούν στο 59,03% των λογαριασμών που θεωρητικά μπορούν να δεσμευτούν.

Οι θεσμοί είχαν θέσει ως στόχο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέχρι το τέλος του έτους να δεσμευτούν οι λογαριασμοί για τουλάχιστον το 55% των φορολογουμένων εις βάρος των οποίων μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα.

Η ΑΑΔΕ, εκπλήρωσε τον στόχο της και με το... παραπάνω. Τον Οκτώβριο έγιναν 1.014.295

δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι αντιστοιχούν στο 59,03% των λογαριασμών που θεωρητικά μπορούν να δεσμευτούν. Το σύνολο των οφειλετών, ανήλθε στους 4.170.753 στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τα αναγκαστικά μέτρα μπορούν να ληφθούν εις βάρος των 1.718.371 οφειλετών. Οι υπόλοιποι δεν μπορούν να υποστούν τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού γιατί χρωστούν λιγότερα από 500 ευρώ έκαστος.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Οκτώβριο έφτασαν μια ανάσα από τα 100 δις. ευρώ. Οι συσσωρευμένες οφειλές μέχρι το τέλος του 2016 έφτασαν στα 89,307 δις. ευρώ ενώ από τις αρχές του έτους έχουν συσσωρευτεί επιπλέον 10,444 δις. ευρώ. Τα στοιχεία αφορούν στον Οκτώβριο οπότε το φράγμα των 100 δις. ευρώ έχει ήδη σπάσει. Μόνο τον Οκτώβριο, προστέθηκαν φρέσκα χρέη 1,187 δις. ευρώ.

Ειδικότερα, στα τέλη Οκτωβρίου τα ληξιπρόθεσμα χρέη έκανα άλμα 1,2 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε 10,444 δισ. ευρώ έναντι 9,257 το Σεπτέμβρη. Επιμέρους οι καθαρές ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω φόρων διογκώθηκαν από τα 7,323 δισ. σε 8,476 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα. Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο βρίσκονται μια ανάσα από τα 100 δισ. ευρώ καθώς στα φρέσκα χρέη των 10,444 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν και παλαιές «αμαρτίες» 89,307 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες