Καταγγελία στον ΑΝΤ1: Μου κατέσχεσαν το μέρισμα από ακατάσχετο λογαριασμό (ΒΙΝΤΕΟ) - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 16, 2017

Καταγγελία στον ΑΝΤ1: Μου κατέσχεσαν το μέρισμα από ακατάσχετο λογαριασμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αίσθηση αλλά και αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι τράπεζες προχώρησαν σε κατασχέσεις κοινωνικού μερίσματος δικαιούχων με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παρά τη διαβεβαίωση ότι το μέρισμα είναι ακατάσχετο, γυναίκα κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ότι τα χρήματα πιστώθηκαν στον λογαριασμό της, αλλά στην συνέχεια «έκαναν φτερά».

«Έκανα την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα, εγκρίθηκε , πιστώθηκε στον λογαριασμό αλλά μου είπανε ότι εφόσον έχεις ληξιπρόθεσμη οφειλή στην τράπεζά μας δεν μπορείς να το πάρεις γι αυτό το τραβήξαμε. Ο λογαριασμός είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος και στην εφορία και στην τράπεζα» λέει η άτυχη γυναίκα στον ΑΝΤ1.

Συνολικά 1.313.148 νοικοκυριά έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα που αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού της χώρας. Γενικότερα πάντως, για τους περισσότερους πολίτες το κοινωνικό μέρισμα αποτελεί δώρο…άδωρον καθώς οι υποχρεώσεις και οι μειωμένες απολαβές τους θα το εξαφανίσουν σε χρόνο ρεκόρ. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ελπίζουν να είναι ανάμεσα στους «τυχερούς» που θα πάρουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα στη δεύτερη φάση, η οποία ξεκινά στις 26 Δεκεμβρίου.

Προκειμένου να συμπεριληφθούν επί πλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας, η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος θα ανοίξει εκ νέου.

Θα αφορά όμως μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων, ηλικιωμένους άνω των 67, μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67%, νοικοκυριά λόγω σφάλματος στις φορολογικές δηλώσεις αλλά και για νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση που έχει ήδη παραδεχτεί πως οι καταναλωτές πληρώνουν "χρυσούς" τους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω των επιπρόσθετων βαρών - φέρνει τώρα τροπολογία στη Βουλή για τη διανομή 10 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Επιχείρηση. Τα κριτήρια για τους δικαιούχους και τον τρόπο πληρωμής του βοηθήματος θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες