Τι Συμβαίνει Στον Εγκέφαλο Όταν Χάνουμε Κιλά; - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017

Τι Συμβαίνει Στον Εγκέφαλο Όταν Χάνουμε Κιλά;


Η συσσώρευση λίπους επηρεάζει κάθε όργανο και σύστημα του οργανισμού, άρα έχει αρνητικές συνέπειες και για την εγκεφαλική λειτουργία.

Η απώλεια βάρους, είτε με σωστή διατροφή και γυμναστική είτε με χειρουργική επέμβαση, μπορεί να αντιστρέψει αυτές τις συνέπειες και να ωφελήσει σημαντικά τον εγκέφαλο.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, η οποία εστίασε σε άτομα που υποβλήθηκαν σε βαριατρική επέμβαση, καταδεικνύει ότι η συγκεκριμένη επέμβαση έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία. Παλαιότερες μελέτες έχουν καταδείξει ότι τα οφέλη είναι αντίστοιχα και με τη βοήθεια άλλων, μη επεμβατικών μεθόδων, όπως η γυμναστική.

Η διαπίστωση αυτή είναι σημαντικότατη, καθώς τα άτομα που ξεπερνούν κατά πολύ το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος αντιμετωπίζουν κατά 35% αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με άτομα φυσιολογικού βάρους.

Η συσσώρευση λίπους στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των πρωτεϊνών που ευθύνονται για την εκδήλωση της νευροεκφυλιστικής νόσου.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές μελέτησαν 17 παχύσαρκες γυναίκες πριν υποβληθούν σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση και διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός τους μεταβολίζει τα σάκχαρα ταχύτερα.

Οι γυναίκες έκαναν μια σειρά από τεστ γνωστικής λειτουργίας πριν και μετά την επέμβαση.
Οι αναλύσεις έδειξαν ότι μετά την επέμβαση οι γυναίκες παρουσίασαν βελτίωση ως προς την εγκεφαλική λειτουργία και πέτυχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις εκτελεστικές λειτουργίες που συνδέονται με την οργάνωση και το σχεδιασμό.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι η «εγκεφαλική μεταβολική δραστηριότητα» οδηγεί σε δομικές μεταβολές που επιταχύνουν ή επιδεινώνουν τη νοητική κατάπτωση.


onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες