Ντροπή! Ο ΕΦΚΑ ζητά από ασφαλισμένους να πληρώσουν για ένσημα που υπεξαίρεσε υπάλληλος - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2017

Ντροπή! Ο ΕΦΚΑ ζητά από ασφαλισμένους να πληρώσουν για ένσημα που υπεξαίρεσε υπάλληλος


Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο σύλλογος συνταξιούχων εμπόρων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ νομού Μαγνησίας

Αφορμή στάθηκε η απαίτηση του Φορέα σε 102 ασφαλισμένους του ταμείου, να ζητάει ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, επειδή τη δεκαετία 1995 – 2005 υπάλληλος του ταμείου υπεξαίρεσε ένσημα. Ο υπάλληλος αυτός καταδικάστηκε από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας με την υπ' αριθμ. 267/2011 απόφαση σε κάθειρξη 21 ετών.

Αρχικά το Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Μαγνησίας εξέδωσε την υπ' αριθμ. 295/2008 απόφασή του με την οποία απάλλαξε τους 102 ασφαλισμένους από την υποχρέωση να ξαναπληρώσουν για τα ένσημά τους, τα οποία αποκολλούσε ο ως άνω καταδικασθείς υπάλληλος.

Όμως, ο ΕΦΚΑ, αναζητάει πλέον ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τους ασφαλισμένους, με τόκους και προσαυξήσεις από τους ως άνω ασφαλισμένους, η πλειοψηφία εκ των οποίων αδυνατεί να βγει στη σύνταξη εξαιτίας αυτού, ενώ πολλοί κινδυνεύουν πλέον με διακοπή σύνταξης ή κατασχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία σε βάρος του ΕΦΚΑ ζητώντας να ακυρωθούν οι πράξεις καταλογισμού ποσών σε βάρος ασφαλισμένων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Σύλλογος επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια για να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες