Λουτράκι: Αν αγαπάς την πόλη σου....την προσέχεις !!! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Δεκεμβρίου 17, 2017

Λουτράκι: Αν αγαπάς την πόλη σου....την προσέχεις !!!


Εχουμε ξαναγράψει πως ο εθελοντισμός είναι  είναι η ατομική συνεισφορά που δεν σχετίζεται με κέρδος, αμοιβή ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων ή του συνόλου της κοινωνίας.

Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας. Συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου»

 Οταν αγαπάς την πόλη σου και θέλεις να τη βλέπεις πιο όμορφη και πιο καθαρή, έχεις υποχρέωση να συμβάλλεις με όποιο τρόπο μπορείς για να το πετύχεις.

Βέβαια ένα από τα  βασικά προβλήματα του εθελοντισμού είναι η δυσκολία  εξεύρεσης χρόνου .

Τα αποτελέσματα μίας εθελοντικής δράσης είναι άμεσα και  ο εθελοντισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνειδητοποιήσεις ότι πραγματικά έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πράγματα καλύτερα. 
Εάν έχεις αποφασίσει ότι ο εθελοντισμός σου ταιριάζει, βρες τη δράση που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα σου, την προσωπικότητά σου και το πρόγραμμά σου.


Ευτυχώς στην πόλη μας έχουμε πολλούς εθελοντές που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, άλλοι για την προστασία του βουνού, άλλοι για την προστασία του βυθού της θάλασσας, άλλοι για την καθαριότητα στον κεντρικό ιστό και όχι μόνο.Αλλοι είναι φιλόζωοι και πολλοί ακόμα !!!

Σήμερα οι εθελοντές που καθάριζαν πριν λίγο καιρό τους καταρράκτες, καθάρισαν και έβαψαν τα παρτέρια του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό !

 Ας κάνει ο καθένας από μας μια κίνηση για να έχουμε όμορφες και καθαρές πόλεις.

ΥΣ
Προς τους εθελοντές
Καλέστε μας στην επόμενη δράση σας να βιντεοσκοπήσουμε και να μιλήσουμε !




(Πηγή φωτογραφιών από το φίλο μας τον Θάνο Βλαχοδημήτρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες