Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές- Έως 14 βαθμούς - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2018

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχές- Έως 14 βαθμούς


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και βαθμιαία επέκταση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένουμε σήμερα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και μετά το απόγευμα και σε βόρειες ημιορεινές περιοχές.

Παράλληλα, ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, όπου τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς Κέλσιου, σε πτώση τη νύχτα.


Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά ενώ τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής 

Μακεδονίας και της Θράκης.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το βράδυ.

Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και το βράδυ και στα ημιορεινά κυρίως της ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ βορειοδυτικοί στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 01 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα στα ανατολικά πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες