Η δήλωση Χουλιαράκη που «γκρέμισε» την 8ετη αντιμνημονιακή «προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Η δήλωση Χουλιαράκη που «γκρέμισε» την 8ετη αντιμνημονιακή «προπαγάνδα» του ΣΥΡΙΖΑ!

Αφού «έκρουσε κώδωνα κινδύνου» προς την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης για να μην «να μην ξανακυλήσουμε στις παλιές μας συνήθειες» μετά το τέλος των Μνημονίων, τότε πέταξε τη «ρουκέτα» του, καταρρίπτοντας επί της ουσίας τα αντιμνημονιακά «παραμύθια» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου «Κατανοώντας την ελληνική κρίση» στο Ωδείο Αθηνών μίλησε για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες» καθώς «το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό».

Με αυτό τον τρόπο έστειλε μήνυμα σε όσους πιέζουν για παροχές και αύξηση δαπανών και πρόσθεσε «ιδιαίτερα καθώς το 2019 είναι εκλογικό έτος».

Ανέφερε πως οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις είναι η διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος (ομαλή εκτέλεση προϋπολογισμού), η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης καθώς και η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τα οποία ωστόσο - όπως είπε - θα συμφωνηθούν μετά το σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης. Η τέταρτη πρόκληση σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη είναι πως μετά το πρόγραμμα πρέπει να συμφωνηθεί ο μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και κατά το παράδειγμα της Κύπρου και της Πορτογαλίας. Σημείωσε όμως πως οι δυο αυτές χώρες δεν έχουν πρόβλημα χρέους, υπαινισσόμενος ότι η εποπτεία θα είναι ακόμα πιο στενή.

Εν συνεχεία, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός, σε άλλη αποστροφή του, μιλώντας στην εκδήλωση, επισήμανε ότι δεν φταίνε τα προγράμματα και οι θεσμοί για την κρίση, ότι χωρίς αυτά η χρεοκοπία θα ήταν σίγουρη, η δημοσιονομική προσαρμογή θα ήταν περισσότερο βίαιη και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιη.

Επί της ουσίας δηλαδή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως τα Μνημόνια δεν έφεραν την κρίση, αντίθετα με όσα έλεγαν για χρόνια οι του ΣΥΡΙΖΑ και πως τα Μνημόνια ήταν απαραίτητα αλλιώς θα χρεοκοπούσαμε! Κατέρριψε δηλαδή όλους τους μύθους, πάνω στους οποίους βάσισε τα αφηγήματά του ο ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες