Κόρινθος: Ψάχνοντας φαγητό στα απομεινάρια της λαϊκής και στους κάδους απορριμμάτων! - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2018

Κόρινθος: Ψάχνοντας φαγητό στα απομεινάρια της λαϊκής και στους κάδους απορριμμάτων!


Με μία σκληρή πραγματικότητα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας. Πολύ συχνά βλέπουμε ανθρώπους εξαντλημένους, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα βασικά για να επιβιώσουν, να ψάχνουν τρόφιμα σε κάδους απορριμμάτων και όχι μόνο.

Ανάλογες καταστάσεις υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και όπως διαπιστώνεται, ζούμε «στην Ελλάδα των κάδων». Το φαγητό της ημέρας μπορεί είναι ένα πεταμένο καρβέλι ψωμί η μια τσάντα πλαστική που μέσα έχει φαγητό και που κάποιος το άφησε επειδή είχε περίσσευμα. Δεν είναι βέβαια και λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στην κυριολεξία μέσα στους κάδους και συνεχίζουν την αναζήτηση τροφής ξεχωρίζοντας τα υπόλοιπα, ελπίζοντας πως θα μπορέσουν να βρει κάτι φαγώσιμο .
Τέτοιες εικόνες κατέγραψε ο Moriasnews.gr το μεσημέρι της Τρίτης σε μια από τις κεντρικότερες οδούς της Κορίνθου, την οδό Κύπρου. Στους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων δυο μικροί αθίγγανοι έκαναν επιχείρηση ανέλκυσης φαγητού αλλά και άλλων χρήσιμων γι αυτούς υλικών, με τον έναν να μπαίνει για ώρα στον κάθε βυθιζόμενο κάδο, βάθους αρκετών μέτρων, και τον έτερο να αναμένει την ασφαλή έξοδο αλλά και να κρατά τσίλιες!
Το φαινόμενο ωστόσο λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις καθώς ξεπερνά τα στενά όρια μεμονωμένων πληθυσμιακά ομάδων και αγγίζοντας το σύνολο του πληθυσμού που πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Εικόνες που σοκάρουν βλέπει κανείς και στην λαϊκή αγορά της Κορίνθου. Συνάνθρωποί μας, που δε τα βγάζουν πέρα, ψάχνουν για λίγη τροφή στα πεταμένα τελάρα των εμπόρων.
Εμφανίζονται στη λήξη της λαϊκής αγοράς και περιμένουν υπομονετικά και διακριτικά, να μαζέψουν οι παραγωγοί τους πάγκους τους και λίγο πριν τα σαρώσει όλα το σκουπιδιάρικο, ψάχνουν τα εγκαταλελειμμένα τελάρα. 
Με μια άδεια πλαστική σακούλα στα χέρια τους ή και με καροτσάκι, κυρίως συνταξιούχοι,παριστάνοντας τους τυχαίους περαστικούς, σκύβουν και μαζεύουν ότι έχει απομείνει.
Λίγα φρούτα, ντομάτες και μαρούλια, τα μισά σαπισμένα που πετάνε οι έμποροι. Αρκετοί, όμως, είναι οι παραγωγοί που δίνουν δωρεάν τα τελευταία τους προϊόντα σε αυτούς τους ανθρώπους, κατανοώντας τις ανάγκες τους.
Εικόνες της κοινωνίας μας στα 2018 που αντί να μειώνονται αυξάνουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κοινωνικών δομών και πολιτών. Η αντιμετώπιση έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια της θέλησης ανθρώπου προς συνάνθρωπο και δομής προς πάσχοντα είναι σαφές!
Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπρούτζος
Επιμέλεια Κειμένου: Χριστίνα Τσιορωτά
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες