Ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο απο το Σύλλογο Ιδιωτικών υπαλλήλων - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Ιανουαρίου 13, 2018

Ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο απο το Σύλλογο Ιδιωτικών υπαλλήλων


Συνάδελφοι, η κυβέρνηση φέρνει την Δευτέρα 15/1/18 προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης όπως είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό. Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης περι εξόδου από τα μνημόνια μόνο παραπλανητικές είναι ως προς την κατάσταση που περιμένει τον απλό εργαζόμενο. Τα μέτρα δε θα σταματήσουν καθώς το Μαιο παιρνει σειρά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται αφορούν πρώτα και κύρια την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με την θέσπιση εμποδίων στο δικαίωμα της απεργίας. Αρχικά προσπάθησαν να το φέρουν με τροπολογία σε ανύποπτο χρόνο αλλά μετά και από τις συνολικές αντιδράσεις που υπήρξαν το απέσυραν για να το φέρουν πάλι τώρα. Ερχονται να υλοποιήσουν μια πάγια απαίτηση του κεφαλαίου και να προσθέσουν νέα εμπόδια στο ήδη ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που βγάζει 9 στις 10 απεργίες παράνομες. Εδώ μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία αν δεν το φοβούνται. Μπορεί επίσης να βγάλει συμπεράσματα γιατί χειροκροτεί ο ΣΕΒ.

Ταυτόχρονα πρέπει ένας κόσμος να δει τη στάση που κράτησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνούμενοι την πρόταση του ΠΑΜΕ για κύρηξη απεργίας. Παρόλα αυτά πολλά εργατικά κέντρα άλλων νομών και ομοσπονδίες πανελλαδικά, αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία στις 12 Ιανουαρίου. Σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα φαίνεται ξεκάθαρα η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στο εξής θα αφορούν και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, στο πλαίσιο των «μεταρρυθμίσεων» που προωθούνται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Να σημειωθεί ότι για τις περιπτώσεις χρεών προς το Δημόσιο δεν υπάρχει καμία απολύτως προστασία για την πρώτη κατοικία, ούτε καν στα χαμηλά κριτήρια που θέτει ο νόμος Κατσέλη.

Περιλαμβάνονται επιπλέον διατάξεις στήριξης των τραπεζικών ομίλων, οι οποίοι κατά τη διαδικασία πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων χρεωμένων επιχειρήσεων θα έχουν προτεραιότητα έναντι άλλων πιστωτών, όπως ασφαλιστικά ταμεία, οφειλών προς εργαζόμενους κλπ.

«Επαναδιατυπώνεται» η υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την ταχύτερη εφαρμογή για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου (από το 2019 αντί του 2020) σε περίπτωση που διαπιστωθούν «αστοχίες» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού

Προβλέπεται επίσης περικοπή στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο, με νέα κριτήρια δικαιούχων και αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ύψους του. Στο στόχαστρο μπαίνουν επίσης επιδόματα αναπηρίας, ενώ υπάρχουν και περικοπές στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων.

O Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει αποφασίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15/1 στις 18:30 στα Περιβολάκια Κορίνθου. Καλούμε όποιον θέλει να δείξει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα, στη φίμωση του εργατικού κινηματος, στον περιορισμό των δικαιωμάτων του, να συμμετέχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες