10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2018

10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου

Ο εγκέφαλός μας είναι ένα από τα όργανα του σώματός μας το οποίο καταναλώνει πάρα πολύ ενέργεια την οποία προτιμά σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Ποιες είναι όμως οι τροφές οι οποίες μπορούν να κρατήσουν αυτό το όργανο σε άριστη υγιή κατάσταση; Σας αποκαλύπτουμε τις δέκα επικρατέστερες.

10 τροφές που απογειώνουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου

1. Αβοκάντο

Γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία προτιμά ο εγκέφαλός μας καθώς και φολικό οξύ, βιταμίνες Κ, Β και C.

2. Μπλούμπερις

Πλούσια αντιοξειδωτικά και γεμάτα βιταμίνες Cκαι Κ, καθώς και φυτικές ίνες. Σε καθημερινή χρήση, προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις επιθέσεις του άγχους.

3. Μαύρη σοκολάτα

Γεμάτη φλαβονοειδή τα οποία προκαλούν ζωηρή και ομαλή ροή του αίματος στον εγκέφαλο, η μαύρη σοκολάτα είναι κυριολεκτικά η αγαπημένη του τροφή. Προτιμήστε σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο πάνω από 70%

4. Λάδι καρύδας

Με τα εκπληκτικά του αποτελέσματα στις έρευνες και στα πειράματα ασθενών με αλτσχάιμερ, το λάδι καρύδας είναι ευεργετική και θεραπευτική τροφή του εγκεφάλου.

5. Μπρόκολο

Τρέφει την περιοχή της μνήμης με βιταμίνες K, C και χολίνη

6. Δεντρολίβανος και Φασκόμηλο

Και τα δύο χορηγούν με καρνοσικό οξύ το οποίο προστατεύει τον εγκέφαλο από νευροεκφυλισμό

7. Κουρκουμάς

Οι αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες είναι πολύ χρήσιμες στην περιοχή του εγκεφάλου ο οποίος οξυγονώνεται πολύ καλύτερα με χρήση αυτού του νόστιμου μπαχαρικού  με το ζωηρό χρώμα.

8. Παντζάρια

Γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα παντζάρια είναι η καλύτερη τροφή με την οποία μπορείτε να τροφοδοτήσετε τον εγκέφαλό σας.

9. Σέλινο

Και το σέλινο βρίθει αντιοξειδωτικών και πολυσακχαριτών, τα οποία λειτουργούν ως φυσικοί φύλακες του εγκεφάλου από φλεγμονές και μολύνσεις

10. Ελαιόλαδο

Κρατά νέο και ενεργό τον εγκέφαλο με τις πολυφαινόλες και τα αντοξειδωτικά που διαθέτει.
http://enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες