Λαφαζάνης: Αποφράδα ημέρα. Μπαίνουμε σε άτυπο 4ο Μνημόνιο με ληστρικά επιτόκια. - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018

Λαφαζάνης: Αποφράδα ημέρα. Μπαίνουμε σε άτυπο 4ο Μνημόνιο με ληστρικά επιτόκια.


Συνέντευξη Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μακρυγιάννη και Γιάννη Αντύπα: «Ο Τσίπρας λειτουργεί ως άθυρμα και πιόνι στα χέρια των δανειστών. Είναι τελειωμένος πρωθυπουργός μιας τελειωμένης κυβέρνησης που είναι πολιτικά κλινικά νεκρή».

Αποφράδα ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και όχι μέρα χαράς καθώς, όπως είπε στο «Θέμα 104.6” και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μακρυγιάννη και Γιάννη Αντύπα, «δεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Απλώς τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο για να μπούμε σε ένα 4ο Μνημόνιο, που έχει ήδη ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για να μπούμε σε μια κηδεμονία για δεκαετίες με δεσμευμένη και υποθηκευμένη τη δημόσια περιουσία».
«Και όλα αυτά ενώ θα έχουμε και δηλητηριώδη επιτόκια δανεισμού του δημοσίου από τις αγορές» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, προβλέποντας ότι «πάμε σε μια πιο καταστροφική περίοδο για την χώρα και τον λαό, με το ψευδεπίγραφο μήνυμα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια»
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας «δεν είναι λύση τα μνημόνια επειδή έχουν χαμηλά επιτόκια ούτε και οι αγορές με άτυπα μνημόνια και με πολύ υψηλά επιτόκια. Στη νέα “μεταμνημονιακή” περίοδο, θα χρησιμοποιήσουμε προς δανεισμό το απόθεμα που έχει συγκεντρωθεί με δανεικά και θυσίες και αίμα του λαού και αυτό θα εξαντληθεί γρήγορα, με την Ελλάδα να κινδυνεύει να προσφύγει ξανά στον ESM ή και το ΔΝΤ με τον λαό στη λαιμητόμο».
«Η ελληνική οικονομία είχε μεγάλα προβλήματα πριν την επιβολή μνημονίων, που οφείλονταν στις απαράδεκτες συναινετικές πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτά τα προβλήματα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με προοδευτικές πολιτικές ανασυγκρότησης και όχι με την παράδοση της χώρας στους πιστωτές και στα μνημόνια της καταστροφής. Αν, όμως, πριν από τα μνημόνια η οικονομία είχε προβλήματα, με την επιβολή των μνημονίων η οικονομία κατέρρευσε.
Τα μνημόνια αντί να βελτιώσουν την θέση της Ελλάδας και τις προοπτικές της, μας οδήγησαν στα τάρταρα. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θυσιάστηκαν από τους πιστωτές και τις υπαλληλικές μνημονιακές κυβερνήσεις τους, για να σωθούν το ευρώ και οι ευρωπαϊκές τράπεζες και για να διατηρηθούν ως ζόμπυ οι ελληνικές τράπεζες» τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης.
Στη συνέχεια, ο ΠανΛαφαζάνης υπογράμμισε ότι «τώρα οι πιστωτές πέρασαν την μπόρα, ενώ πολιτικά δεν αντέχουν να εγκρίνουν νέα χρηματοδότηση. Σπεύδουν, λοιπόν, να ξεφορτωθούν την χώρα και όχι να την βγάλουν από τα μνημόνια. Μας ρίχνουν ανέτοιμους και κατεστραμμένους στο χάος των αγορών με ληστρικά επιτόκια και φορτωμένους με ένα νέο 4ο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση, με ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, με κηδεμονίαενός αιώνα και ένα μη βιώσιμο χρέος. Η χώρα, έτσι, δεν έχει καμμία ελπίδα.»
Αναφερόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «λειτουργεί ως άθυρμα και πιόνι στα χέρια των δανειστών. Είναι τελειωμένος πρωθυπουργός μιας τελειωμένης κυβέρνησης που είναι πολιτικά κλινικά νεκρή. Διατηρείται στην εξουσία γιατί η καρέκλα έχει γίνει αυτοσκοπός».
«Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες» είπε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «δεν έχουν κάνει εκλογές γιατί δεν θα έχουν καμμία τύχη αν προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία» αφού «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει οργή και δυσαρέσκεια παντού».
Σχολιάζοντας, τέλος, την επιλογή της Ιθάκης για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι «είναι κωμωδία αυτό που θα γίνει, γιατί αντί για φιέστα θα κάνει ένα διάγγελμα που θα θυμίζει μνημόσυνο».
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσβάλλει πολλά πράγματα στον τόπο. Δεν χρειάζεται να προσβάλει και τον Οδυσσέα, την Οδύσσεια και την Ιθάκη» κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες