64 οι νεκροί από την γρίπη – 59 νοσηλεύονται - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2014

64 οι νεκροί από την γρίπη – 59 νοσηλεύονται

Ακάθεκτη συνεχίζει να παίρνει ζωές η γρίπη στην Ελλάδα με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 64!
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αριθμός τους έχει υπερβεί τα θύματα των δύο προηγούμενων χρόνων και παραπέμπει πλέον στα θύματα της γρίπης της πανδημικής περιόδου 2010-2011.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 59 άτομα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας -πρόκειται για βαριά περιστατικά γρίπης που αφορούν στην πλειοψηφία τους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας που ωστόσο δεν είχαν εμβολιαστεί.
Συνολικά από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 198 ασθενείς.
Οι ειδικοί υπενθυμίζουν σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως χρόνιοι ασθενείς και ηλικιωμένοι, να λαμβάνουν αμέσως μόλις εμφανίσουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής την αντιική θεραπεία. Τα αντιικά φάρμακα είναι διαθέσιμα δωρεάν μόνο από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.
http://www.tribune.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες