Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, είχε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση» το μήνυμα του Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνομιλεί μόνο με τα θεσμοθετημένα όργανα της ΕΕ και όχι με την τρόικα.


Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων όσον αφορά τις διαδικασίες της Ευρωζωνης με ιδιαίτερη έμφαση «στο μεγάλο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μία νέα συμφωνία εντός Ευρωζώνης, για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται».

Ο Υπουργός Οικονομικών στη συνέχεια μετέφερε την αποφασιστικότητά της ελληνικής πλευράς με την οποία σκοπεύει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και γενικότερα τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Τόνισε ότι το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, αλλά αυτό που δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια, όπως είπε, είναι ο αποπληθωρισμός και το μη βιώσιμο χρέος.

Σαφείς προτάσεις από την ελληνική πλευρά ζήτησε ο επικεφαλής του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποιώντας ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν αποτελούν βήματα προόδου. Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι είναι αμοιβαία τα συμφέροντα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικό, είπε, είναι να μην πάει χαμένη η πρόοδος που έχει μέχρι τώρα σημειωθεί και επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι από κοινού να κινηθούμε προς το μέλλον».

Ο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά τις επαφές με τον νέο υπουργό Οικονομικών μετέφερε τις θέσεις του eurogroup και των δανειστών και τους όρους για τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης και δήλωσε ότι στόχος είναι να ανακτήσει η χώρα την ανεξαρτησία της και την ανταγωνιστικότητά της και αυτό προϋποθέτει δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «παραμένουν οι σημαντικές προκλήσεις». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, ο Ντέισελμπλουμε είπε κατηγορηματικά ότι αυτή υπάρχει ήδη και ονομάζεται Eurogroup.


Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι «με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον στην Ευρωζώνη εξυπηρετείται από μία νέα συμφωνία, που θα γίνει μετά από διαβουλεύσεις όλων των Ευρωπαίων, στις οποίες θα προσέλθουμε με γνώμονα το ευρωπαϊκό συμφέρον» και επισημοποίησε το «διαζύγιο» Ελλάδας-τρόικας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «άλλο οι θεσμοί και τα όργανα της Ευρώπης κι άλλο η τρόικα», προσθέτοντας πως «με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες