22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Ημέρα της Γης - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ¨ΜΑΝΑΣ ΓΗΣ¨! Όσα δεν γνωρίζετε για την ημέρα του πλανήτη - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Ημέρα της Γης - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ¨ΜΑΝΑΣ ΓΗΣ¨! Όσα δεν γνωρίζετε για την ημέρα του πλανήτη



Η Διεθνής Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη. Ήταν μια ιδέα του ακτιβιστή Τζον Μακ Κόνελ, που υιοθετήθηκε και από τον ΟΗΕ.

Η Διεθνής Ημέρα της Γης είναι το αντίπαλο δέος της Ημέρας της Γης, που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου.
Η 22α Απριλίου έχει οριστεί η «Ημέρα της Γης» με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την προστασία του πλανήτη.

Η Διεθνής Ημέρα της Μάνας Γης καθιερώθηκε το 2009, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/63/278) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και υποστηρίχθηκε αρχικά από 50 κράτη - μέλη του διεθνούς οργανισμού.

Ο Μακ Κόνελ πρότεινε αρχικά την 21η Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο, ωστόσο τελικά η πρώτη «Ημέρα της Γης» γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου.

Από τότε καθιερώθηκε η συγκεκριμένη γιορτή, η οποία συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) σε περισσότερες από 175 χώρες.

Η 22α Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως διεθνής «Ημέρα της Γης» μόλις το 2009.

Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνονται σε πολλές χώρες καμπάνιες για την προστασία του πλανήτη μας.

Επίσης ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες, αφιερωμένα στη συγκεκριμένη επέτειο.

Ειδικό αφιέρωμα για το περιβάλλον, που πληγώνουμε είναι αυτό, όπου καταγράφεται πώς ο άνθρωπος καταβροχθίζει, αργά αλλά σταθερά, τον πλανήτη. Μιλώντας για το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της καταστροφικής συμπεριφοράς του ανθρώπου πάνω του, ξεχνάμε συχνά μια πολύ σημαντική διάσταση. Αυτή της επισιτιστικής κρίσης.

Στα απόβλητα και στα σκουπίδια, που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε από τα τρόφιμα, είτε καταναλώνοντάς τα, είτε πετώντας τα πριν καν φτάσουν στο πιάτο μας !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες