ΣΟΚ: Εκλογές με λίστα στις 7 Ιουνίου… - LOUTRAKI ODUSSEAS BLOG

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015

ΣΟΚ: Εκλογές με λίστα στις 7 Ιουνίου…


Την λύση των πρόωρων εκλογών με λίστα ως ύστατη έξοδο από το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως επιλέγουν τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διέξοδο μέσω πρόωρων εκλογών φαίνεται να έχει αποφασίσει ο Α.Τσιπρας συμφώνα με καλά πληροφορημένες πηγές πολύ κοντά στον ίδιο. Το πλήρες αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές σε συνδυασμό με την εκρηκτική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η ελληνική οικονομία αλλά και τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που περνούν οι ελληνικές τράπεζες οδήγησαν τον Αλέξη Τσιπρα να πάρει συμφώνα με όλες τις ενδείξεις την μεγάλη απόφαση.

Από την μια πλευρά η λίστα θα του δώσει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τα «αριστερά βαρίδια» που καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή οποιασδήποτε φιλοευρωπαϊκής πολιτικής άρα και την συνέχιση της ροής του ευρωπαϊκού χρήματος στην ελληνική οικονομία.

«Εάν συνεχίσουν να ζητούν “όλο το Μνημόνιο για όλα τα λεφτά”, δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Προσφυγή στον λαό με αίτημα εντολή για ρήξη» λέει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερή πτέρυγα, που δείχνει «ρήξη εντός ευρώ». Εύγλωττος, άλλωστε, ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. «Συμφωνία δεν μπορεί να κλειστεί με τα νεοφιλελεύθερα νεοαποικιακά κέντρα, που κυριαρχούν στην ΕΕ και το ΔΝΤ», είπε, τονίζοντας ότι οι πιστωτές «επιθυμούν την υποταγή και την παράδοση» της χώρας.

Από την άλλη πλευρά οι διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά ανασταλεί . Ο Γερμανός επίτροπος εμφανίστηκε ενοχλημένος και για το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν και οι μεταρρυθμίσεις δεν παίρνουν σάρκα και οστά. «Δυστυχώς, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τα θεσμικά όργανα της Τρόικας. Η ελληνική πλευρά δεν συνεργάζεται, ενώ οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της είναι χαμηλές».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας: «Με τέτοια έλλειψη προόδου, είναι πολύ πιθανό στο επόμενο Eurogroup να μην έχουμε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Χωρίς μεταρρυθμίσεις και χωρίς δημοσιοποίηση των ελληνικών οικονομικών στοιχείων, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, άρα και περαιτέρω βοήθεια από τα κράτη-μέλη. Ο χρόνος για την Ελλάδα τρέχει».

Ταυτόχρονα οι εκλογές θα δώσουν και την ευκαιρία στο ελληνικό λαό να αποφασίσει μια και καλή τι τελικά θέλει σε σχέση με την Ευρώπη αλλά και ποιον θέλει στο τιμόνι της χώρας για τα επόμενα 4 χρόνια. Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ήδη τα πρώτα σημάδια φθοράς και θέλουν να τα προλάβουν με μια νέα καθαρή ανανεωμένη λαϊκή εντολή που θα ορίζει σαφώς την πολιτική της επομένης μέρας. Με όλη την αριστερή πλατφόρμα εκτός όσοι θέλουν τελικά την ρήξη και την έξοδο από το Ε δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά το νέο πολιτικό σχηματισμό που προφανώς θα φτιάξουν όσοι μείνουν εκτός νυμφωνος από τις λίστες υποψήφιων που θα καταρτίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα έξυπνη καθώς θέτει όλους, από το ίδιο τον Α.Τσιπρα μέχρι τον τελευταίο Έλληνα πολίτη προ των ιστορικών εύθηνων τους για την πορεία της χώρας από εδώ και στο εξής.

Τέλος καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η λύση αυτή μετά τα συνεχή αδιέξοδα των διαπραγματεύσεων έχει την έγκριση των ξένων πιστωτών μας καθώς και αυτοί θέλουν να ξεκαθαρίσουν ποιον θα έχουν απέναντι τους και σε ποια βάση θα διαπραγματεύονται.

Έχει επίσης και την σιωπηρή αποδοχή της Μερκελ η οποία επιθυμεί να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη επί μήνες νέα ελληνική κρίση η οποία επισκευάζει τις θετικές επιπτώσεις του QEστην ευρωπαϊκή οικονομία. Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης δανείζονται με μηδενικά σχεδόν επιτόκια πλην του μαύρου προβάτου που είναι εκτός αγορών και αποτελεί το μόνο αγκάθι στο «ευρωπαϊκό όνειρο». Η Ευρώπη είναι επαρκώς προετοιμασμένη μέσω QEαλλά και συνέχων ασκήσεων προσομοίωσης για το κακό σενάριο μετά τις κάλπες…


Φαίνεται πως η Αγκελα Μερκελ έδωσε τελικά το πράσινο φως για να βγει το τελευταίο αυτό αγκάθι….

sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Tο loutrakiodusseas.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Post Bottom Ad

Σελίδες